27 december 2013

Gehandicapten op locatie

In een vorig Blogbericht heb ik gesproken over vakantiewoningen en de toegankelijkheid hiervan. En hoe moeilijk het soms kan zijn (spreek uit eigen ervaring) om een goed rolstoeltoegankelijk vakantiehuis te vinden. Sinds 2001 verhuurt, Gehandicapten.com, al aangepaste vakantiehuizen, waar we zelf ook verblijven in een elektrische rolstoel.

Maar niet alleen de vakantiewoning zelf is belangrijk. Evenzo belangrijk is de locatie. Waar wil je jouw vakantie doorbrengen? Boven op een berg, op 9km van het strand, aan een zandpad, enz. Alles heb ik al meegemaakt of kan ik voorbeelden van geven. Als rolstoeler wil je ook gewoon de voordeur uit en lekker aan de wandel. De vakantiewoningen van Gehandicapten.com / alias Wheelchair Thailand Hua Hin liggen allemaal in de bewoonde wereld op loopafstand van strand, zee, meer, winkels, restaurants, etc. En misschien nog wel belangrijker. Ook in vlakke gebieden, zodat je ook zelfstandig de deur uit kan en geen hulp nodig hebt om te duwen.

Dus bekijk eens onze lokaties. Hier zijn onze Google Maps, die openbaar op het WWW te vinden zijn.
  • De vakantiewoningen in Hua Hin, Thailand. Zoom in op de kaart en klik op de groene huisjes. Het appartement ligt in het centrum en de villa's aan de rand van het centrum. De rolstoeltjes geven aangepaste toiletten aan en de zonnetjes betonnen op- en afritten naar het strand. Aangepast openbaar vervoer is er niet, maar wel onze aangepaste bus.
  • Het appartement in Canet Plage, Frankrijk ligt op 700m van zee. Rondom liggen alle voorzieningen die je zoekt op vakantie en deze liggen allemaal binnen loopafstand. Openbaar vervoer is toegankelijk. Vliegveld en TGV station liggen op 15km en zijn met de toegankelijke stadsbus te bereiken. De bus stopt op 300m van het appartement.
  • De vrijstaande vakantiewoning in Velence, Hongarije ligt op 100m van het Velencemeer. Het is een klein stadje met goede voorzieningen, waar families met jongere kinderen of senioren het prima naar hun zin zullen hebben. De trein naar Boedapest is rolstoeltoegankelijk.
Hier alvast de kaart van Hua Hin, Thailand. Op 24 December 2013 voor het laatst bijgewerkt.


View Wheelchair accessible Hua Hin - Thailand in a larger map


Vragen over onze lokaties? Wil je meer informatie? Neem kontakt op zodat wij je alle informatie kunnen geven die je zou willen hebben. Weten we het niet dan vragen we het na bij onze beheerders. Zij kennen de weg en spreken de taal.

Groetjes van Hanneke Fronik, Theo en Johanna, Mishi en Eva, Pannida en Hans, Kan, Kiao, Lek en Fon. Wij verwelkomen u graag in een van onze accommodaties.

24 december 2013

Aangepaste rolstoeltoegankelijke vakantiewoningen

Elk jaar weer komt de vraag. Waar gaan we dit jaar naar toe op vakantie? De keuze is reuze, maar ook heel moeilijk. Want ook al vraag je alles wat je wilt weten soms kom je gewoon voor verrassingen te staan.

Rolstoeltoegankelijk is een begrip dat ruim genomen wordt. Soms is het huis gelijkvloers, maar ligt het boven op een berg, heeft het een grindpad of toch net een grote opstap het huis in. Dit zijn situaties die je niet wilt. Je bent moe van de reis en je wilt eigenlijk lekker even relaxen, een drankje drinken en bedenken wat je later op de dag wilt eten.

Aangepaste vakantiewoning, Velence Hongarije
Bungalow Szabadsag,
Velence, Hongarije
Gehandicapten.com / WheelchairThailand Hua Hin laat zien waar je terecht komt. Niet alleen het huis, maar ook de locaties. Wij, Jan en Hanneke, laten het zien met foto's, films, Google Maps, enz. We verzamelen informatie over de omgeving. Niet alleen over wat er te doen en te zien is, maar ook toegankelijkheidsinformatie. En ook dit laten we zien met alle Sociale Media die wij gebruiken, zoals Facebook, Blogger, Twitter en Google+.




Pool villa Rood, Hua Hin, Thailand
Pool villa Si Daeng,
Hua Hin, Thailand
De vakantiewoningen zijn rolstoelgeschikt, omdat ik er zelf ook moet kunnen verblijven. Kijk eens naar mij. Ik ben ervaringsdeskundige sinds mijn kindertijd. Door een spierziekte zit ik al meer dan 50 jaar in een rolstoel, een elektrische rolstoel.

We bezoeken onze vakantiewoningen ook regelmatig om de kwaliteit te waarborgen, zodat de woningen netjes zijn, schoon en de hulpmiddelen beschikbaar en werkend.Onze beheerders weten dat u komt. Zij wijzen u de weg in de vakantiehuizen en zijn beschikbaar voor vragen en in noodgevallen.


Canet en Roussillon, Frankrijk
Appartement Nereides
Canet Plage, Frankrijk
En eenmaal geboekt kunt u er zeker van zijn dat het door u geboekte vakantiehuis ook echt beschikbaar is. Op onze beschikbaarheidskalenders kunt u precies zien wanneer u en anderen geboekt hebben.

En nu kunt u boeken. Onze beheerders en wij verwelkomen u graag in onze favoriete vakantiebestemmingen.







23 december 2013

Venetië, rolstoeltoegankelijk

Venetië. Deze stad spreekt evenveel tot de verbeelding dan Parijs, Rome, New York, enz. Eens in je leven moet je het gezien hebben. Maar kan dat met een rolstoel. Ja zeker. Lees eens mijn oude Blogbericht over Venetië. Bijna 3 jaar geleden heb ik hier een tijdje bij een locale boer gelogeerd. Het is werkelijk fantastisch om hier rond te dwalen en te varen.

Een paar dagen geleden heb ik een bezoek gebracht aan een geheel nieuw Venetië. Ontsproten aan het gedachtenbrein van een Thaise architect, gebouwd in Hua Hin en nu open voor publiek. Werkelijk. Het is copy en paste. Kijk zelf maar naar de foto's.

Venetië, Italië
Sint Marcoplein
april 2010
The Venezia, Hua Hin, Thailand
St Marks Square.
December 2013

Maar het geheel is rolstoeltoegankelij. Je kan naar binnen rijden of je hoeft maar een klein drempeltje te nemen. Er is zelfs een aangepast toilet. Wil je meer zien van deze attractie in Hua Hin, Thailand? Gondels, paardenkoets, treintje, kermis, enz. Kijk dan maar eens deze video.



Leuk? Niet leuk? Zou je een bezoekje brengen? Vooral in het weekend is het druk. Touringcars met mensen uit Bangkok stoppen hier op hun weg terug van Hua Hin naar Bangkok. Ze lopen een beetje rond, ze drinken en eten iets, kopen een snuisterij en maken vooral véél foto's, die natuurlijk meteen op FB geplaatst worden. Toegangsprijs is 50 Baht pp.

06 december 2013

Koning Bhumibol, videoverslag van zijn verjaardag.

5 December 2013.

De koning van Thailand is jarig. Van heinde en ver komen mensen om getuige te zijn van de festiviteiten en een glimp op te vangen van de koning. Gekleed in gele t-shirts met embleem, vlaggetjes, diadeempjes, enz. komen ze massaal toegestroomd over de Petkasem Road in Hua Hin.

De avond voor de festiviteiten zijn de trottoirs al vol met mensen die daar de nacht zullen doorbrengen om morgen een uitstekende plaats te hebben om alles te kunnen zien. Op mijn motor rijdend door de stad heb ik de volgende beelden gemaakt, klik hier.

De dag erop vertrekken we lopend om 8.30 uur gewapend met vlaggetjes en sticker in kleding met gele accenten. Een half uur later komen we tot stilstand bij een groot TV scherm en besluiten we om daar te blijven staan. Hier kunnen we waarschijnlijk alles goed volgen. Verderop is de mensenmassa niet te overzien en geen doorkomen aan in een rolstoel. Met gratis water van AOT nemen we ons plaatsje in en wachten op de dingen die komen gaan.

Opvallend is de loyaliteit aan de Koning, die geen grenzen kent. De loyaliteit uit zich in massal uitgeroepen verjaardagswensen als de Koning in beeld komt. Opvallend is ook het gemak waarmee alsnog auto's tussen het publiek doorijden. En heel opvallend is het fluitconcert als de Minister President Yinkluck een toespraak houdt om de Koning te feliciteren. Dit alles naar aanleiding van de omstreden amnestiwet, waarmee haar broer Taksin terug zou kunnen keren zonder zin gevangenisstraf wegens corruptie te moeten uitzitten. Even schiet de gedachte door mijn hoofd dat de stemming om zou kunnen slaan, maar alles blijft rustig.
Het was een zeer feestelijke en gedenkwaardige dag. Bekijk de video en oordeel zelf.



Op de terugweg worden we door Thaise mensen namens hun Koning bedankt voor onze komst. Dit kan alleen in Thailand. Zo groot is hun loyaliteit.

04 december 2013

Rolstoel op cruise: rolstoeltoegankelijke schepen.

Cruisemaatschappijen zijn er te kust en te keur. Carnival, Costa, Holland America, MSC, P&O, Cunard, enz. En als je de websites bestudeerd en de plattegrond van schepen gaat bekijken kom je er als snel achter dat schepen rolstoeltoegankelijk zijn. Hier een link naar een PDF die de rolstoelroutes weergeven op de MS Prinsendam van de Holland America Lijn.

De moeilijkheid kan wel liggen in de manier van aanmeren.
Het moeilijkste is natuurlijk de tenderboot. Hoe goed je dit ook navraagt er is altijd wel een verrassingsaspect. De deining van het schip, de toegang tot de tenderboot, de overstap van tenderboot naar de kade, enz. Wees hier voorbereid op hobbels op je cruisepad en denk flexibel in oplossingen.
De tweede moeilijkheid is het uitschepen via de loopplank. Soms is dit een trap, omdat de kade net tussen twee verdiepingen in zit.
Een derde moeilijkheid kan zijn de hellingshoek van de loopplank. Die is soms voor een kort stukje, 50-100cm, erg steil.
De makkelijkste entrée is de slurf die we in Amsterdam tegen kwamen. Een gelijkvloerse toegang; ook makkelijk voor de begeleiders.

Verspreid over het schip zijn er rolstoeltoegankelijke toiletten en zijn de uitgangen naar de reddingsboten voorzien van opritjes.  De restaurants en alle andere faciliteiten aan boord zijn meestal wel bereikbaar. Vaak is het voordek niet bereikbaar. Soms is dit gereserveerd voor personeel, is er geen lift die naar deze verdieping gaat of het is gewoon niet toegestaan om hier te komen.

Meer weten? Vraag de cruisemaatschappij of je reisagent.


Parade Koning Bhumibol, Thailand

Ter ere van de verjaardag van de Koning van Thailand, Bhumibol, wordt een parade gehouden die volgens onderstaande plattegrond te zien zal zijn.

Waar? Petchkasem Road, Hua Hin, Thailand
Wanneer? 5 December 2013 om 10.30 uur.

Route van de parade ter ere van de verjaardag van Koning Bhumibol, Hua Hin, Thailand.
 
 
De wegen zijn rolstoelgeschikt. Kom vroeg, zodat je een goed plekje kan bemachtigen in je rolstoel. Het wordt zeer zeker erg druk. Neem water en een paraplu tegen de zon mee.

Kom je ook? Ik hoop je te zien.

WheelchairThailand Hua Hin oftewel Gehandicapten.com

03 december 2013

Verjaardagen voor Gehandicapten.com

Eens per jaar viert iedereen zijn verjaardag en worden we allemaal een jaartje ouder. Zo ook Koning Bhumibol van Thailand. Hij viert zijn verjaardag op 5 December in Hua Hin. De inwoners van Hua Hin bereiden zich dan ook voor op dit feestje getuigen het bord aan de Petchkasem Road.

Hua Hin People, Love our King.

En een verjaardag is een feestje waard. Borden kondigen dit feestje aan. Op 5 December 2013 om 10 uur start het feestje. Muzikanten, kaarsenceremonie en een tentoonstelling maken deel uit van het programma op het Queen's Park, 19 Rai, Hua Hin. Hiernaast het programma in Thais.

19Rai is rolstoeltoegankelijk. Het is een open vlak terrain. Maar een rolstoeltoegankelijk toilet zal er niet zijn.

 
Andere verjaardagen zijn natuurlijk die van Sinterklaas op 6 December en die van de vrouwelijke helft van Gehandicapten.com op 7 December.

Gehandicapten.com zal dit een beetje meevieren. Jij ook/
Tot ziens in Hua Hin.