26 maart 2012

Boedapest, Parijs in het Oosten voor gehandicapten

Hongarije, vakantie land voor gehandicapten.

Tijdens een vakantie in Hongarije mag een bezoek aan Boedapest niet ontbreken. Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en kent vele bezienswaardigheden, waaronder de bruggen over de rivier de Donau, vele mooie gebouwen, musea en deze overdekte markthal.

De grootste overdekte markthal ligt in het centrum van Boedapest en is een belangrijke toeristische attractie. Hierworden naast groente, fruit, vlees en kaas, ook ganzenleverpaté en kaviaar aangeboden. Paprika in alle kleuren, geuren en smaken, vers, ingeblikt of als poeder ontbreekt natuurlijk ook niet. Op de bovenverdieping bevinden zich enkele restaurants en drinkgelegenheden waar men een leuk overzicht heeft op de markt. Op deze verdieping worden ook kleren, handgeboorduurde tafelkleden en bontmutsen verkocht.

De begane grond is volledig gelijkvloers en de bovenverdieping is met een lift bereikbaar. Een elektrische rolstoel of scootmobiel kan hier goed terecht. Een echt stukje Hongaarse cultuur waar de doorsnee Hongaar nog steeds zijn boodschappen doet.

Op 45 km van Boedapest ligt het dorp Velence aan het Velencemeer. In dit dorp staat onze rolstoeltoegankelijke vakantiewoning geschikt voor 6 personen. Wil je deze zien kijk dan even naar ons Youtube filmpje http://youtu.be/odEIG0UbMPw .
Voor meer informatie kun je mailen naar info@gehandicapten.com

Geen opmerkingen: