04 mei 2013

Velence betekent Venetië in Hongarije

Hongarije is onbekend als vakantiebestemming, maar bij de kenners zeker niet onbemind. Een vakantieland met vele gezichten. Cultuur-historisch zeer interessant, omdat het een onderdeel was van Oostenrijk in de tijden van Sisi. Veel folklore in muziek, dans en buitenleven. Eigen culinaire specialiteiten zoals Goulash ( Gulyash ). En een landklimaat met aangename temperaturen in het voorjaar en warme zomers.

Het Velencemeer is het warmste meer van Europa en het kleine zusje van het Balatonmeer. Op 30 April 2013 was de watertemperatuur al 20 graden. Op het meer kunen allerlei watersporten beoefend worden. En vissen is bij de locale bevolking een aangenaam tijdverdrijf en het brengt eten op tafel.

Velence, Velencemeer, Hongarije, 30 april 2013
Het Velencemeer ligt tussen Boedapest en het Balatonmeer op 1350km van Utrecht. Met de auto rijdt u over de snelwegen in Duitsland, Oostenrijk en Hongarije in ongeveer 14 uur naar Velence. Daar staat dan onze rolstoeltoegankelijke vakantiewoning te wachten met de bedden alvast opgemaakt en handdoeken gereed gelegd om lekker te douchen of te zwemmen in het privé zwembad.
U hoeft alleen de sleutel aan te nemen van de beheerder die vlakbij woont en op u wacht in deze vakantie woning voor mense met een beperking of in een ( elektrische ) rolstoel.

Prettige vakantie.Geen opmerkingen: