28 juni 2010

Gezond op reis

Nederlandse gehandicapten gaan graag op vakantie en houden ook wel van een beetje avontuur. Maar avontuur is niet altijd zonder risico's. Een reisje naar de tropen of zelfs een korte vakantie naar Turkije kan al een klein gevaar opleveren. Geelzucht, SOA's, maag- en darmklachten en verbranden zijn zo een aantal voorbeelden.

Dat wil niet zeggen dat mensen met een beperking niet kunnen genieten van een vakantie in een lekker warm land. Het enige wat je moet doen is je goed laten voorlichten met betrekking tot jouw handicap en/of chronische ziekten. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Landelijk Coordinatiecentrum Reizigersadvies. Hier kan je uitstekend advies vinden over de risico's op jouw vakantiebestemming. Ook kan je advies inwinnen bij de GGD in jouw regio.

Dit geldt voor "gezonde" mensen. Heb je een handicap, een erfelijke ziekte of iets dergelijks vraag dan ook advies aan jouw behandelend (huis)arts. Navragen kan geen kwaad. Let vooral op de wisselwerking van jouw medicatie met andere medicijnen zoals malariapillen. En als je inentingen moet hebben even navragen of dit van invloed kan zijn op jouw ziekte / handicap.

Prettige vakantie en gezond weer terug.

Geen opmerkingen: