27 juni 2010

Hotels onderweg

Veel Nederlanders zullen ook dit jaar weer op vakantie gaan met de auto. Onderweg van huis naar een vakantiewoning moet een overnachtingsplaats gevonden worden. Voor velen geen probleem. Voor mensen met een beperking zal dit moeilijker zijn. Een hotel met een goede kamer voor gehandicapten tegen een redelijke prijs is moeilijk te vinden. En als je al een hotel vind met een goede kamer voor iemand in een rolstoel betaal je vaak de hoofdprijs.

In Frankrijk en Duitsland hoeft dit dus niet. Hier kun je overnachten in een Etap hotel. Een eenvoudig hotel met basic kamers in de buurt van / langs de snelweg. Maar ze hebben wel allemaal een rolstoeltoegankelijke kamer met een aangepaste badkamer. Geschikt voor 3 personen door het stapelbed; een tweepersoonsbed beneden en een eenpersoonsbed boven. Bed is op zittinghoogte. Een tillift kan niet onder het bed. Wel beugels bij de WC, opstelruimte voor een rolstoel naast de WC en beugels en een douchezitje in de douche. Laag gemonteerde spiegel. Wastafel in de kamer. Kleine TV, internet / wifi. Ontbijt is mogelijk, maar avondeten moet je ergens anders zien te krijgen. Vaak is er wel een MacDonalds of een wegrestaurant in de buurt. Wel is er een koffie / snack / frisdrank / bierautomaat. Dus kleingeld meenemen. Huisdieren toegestaan tegen een geringe toeslag. Er is altijd een gehandicaptenparkeerplaats dicht bij de ingang.

In het hoogseizoen wel even telefonisch reserveren, want online kun je niet de rolstoeltoegankelijke kamer boeken. Als je zeker wilt zijn dat ze ten alle tijden je gereserveerde kamer voor je vasthouden dan vragen ze de zekerheid van een credit card. Je krijgt dan een reserveringsnummer dat je ook kunt gebruiken om toegang te krijgen tot het hotel. Bij een late aankomst is de receptie dicht en de deuren op slot. Je kan dan elektronisch inchecken met het reserveringsnummer.

Heb je vragen, mail dan naar info@gehandicapten.com .

Geen opmerkingen: