27 november 2010

Zuid Afrika, de voorbereiding

10 November 2010, Sahara woestijn
Vlucht naar Johannesburg

Vandaag is de eerste dag van ons nieuwe avontuur. Zuid Afrika hebben we nog nooit bezocht. Maar nu is het dan zover na alle voorbereidingen.

We hebben in eerste instantie een rondreis bij Epic Enabled geboekt. Dit is een rondreis door het Krugerpark van 8 dagen in een aangepaste Mercedes truck met rolstoellift en grote ramen. Aansluitend een verblijf met dagtrips in Epic Guesthouse in Kaapstad. Epic Enabled en Epic Guesthouse zijn eigendom van Alfie en Sabine Smith.


Na bevestiging van de rondreis voor gehandicapten en niet gehandicapten en het verblijf in het rolstoeltoegankelijke guesthouse hebben we tickets, Economy comfort, rechtstreeks op de website van de KLM geboekt.  Deze stoelen bieden meer beenruimte en maken het helpen en verzorgen van Jan tijdens de vlucht iets makkelijker. We boeken ook meteen een binnenlandse vlucht van Johannesburg naar Kaapstad op de website van South African Airlines. Alles wordt betaald met Ideal of creditcard en de tickets komen per email binnen. De voorbereidingen ter preventie van enge ziekten bestaan uit inentingen tegen DTP en Hepatitis A en B (hadden we al voor Thailand), malarone tabletten tegen malaria, muggenmelk met Deet en een paar algemene middelen tegen diarree, verstopping, uitdroging, e.d. Het bestellen van eigen medicijnen en een paar reisgidsen ophalen in de bibliotheek. Geldigheid van paspoort controleren. Koffer inpakken, maar vooral de acculader van Jan zijn elektrische rolstoel niet vergeten. En de dag voor vertrek onze hond naar het oppasgezin brengen.
 
En dan op pad. Met een taxi naar Schiphol. Bij aankomst elektrische rolstoel reisklaar maken door de stuurkast te verwijderen en in de handbagage mee te nemen, de accu's te ontkoppelen en de rugleuning voorover te klappen. Mezelf te laten overtillen in mijn duwrolstoel. Koffers afgeven, inchecken en boardingpas aannemen, door de paspoortcontrole, hulp bij het instappen en vervolgens vliegen maar. We vertrekken om 10.20 uur om vervolgens na een vlucht van 12 uur te landen in Johannesburg. De verzorging is prima. Je krijgt voldoende te eten en te drinken. En het entertainmentsysteem biedt films, muziek, tv, vluchtinformatie, enz. Een leesboek en een krantje erbij en de reis is voorbij voordat je het weet.
 
Uitstappen in Johannesburg gaat van een leien dakje. Mijn duwrolstoel wordt weer naar boven gebracht, ik wordt geholpen bij het verlaten van het vliegtuig, dan door de paspoortcontrole, waarna mijn elektrische rolstoel klaarstaat bij de bagageband. Even door de douane om vervolgens oog in oog te staan met Charles, de medewerker van Alfie op de Krugerparktour. Alfie en Charles brengen ons naar het Willow Park hotel voor de eerste twee nachten.
 
Na aankomst zijn we vermoeid na deze lange reis en verlangen naar ons bed. De dag begon al vroeg; om 5 uur vanmorgen. Dus zijn we blij als we op 11 november om 1.00 uur midden in de nacht eindelijk in bed liggen.
 
Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen: