03 december 2010

Zuid Afrika Hotel Willow Park

11 November 2010
Willow Park hotel, Johannesburg, Zuid Afrika

Gisteravond laat zijn we aangekomen in het hotel waar we twee nachten zullen verblijven. Bij aankomst was al meteen duidelijk dat ze hier rekening houden met gehandicapte mensen en rolstoelgebruikers. De oprit is breed genoeg en niet zo steil. Jammergenoeg is er bij de toegangsdeur een opstapje. Niet handig. Oprijplank vergeten? Verder is de weg naar onze kamer vlak en hier en daar voorzien van een op/afrit. Onze aangepaste kamer is groot genoeg om te manuoevreren, er zijn beugels bij de douche en het toilet en met een doucherolstoel kun je de douche inrijden. Deze hebben we geleend van Alfie, de eigenaar van Epic Enabled.

Na een goede nachtrust en een verfrissende douche gaan we ontbijten. Een ontbijtbuffet staat klaar. We kunnen kiezen uit cereal. toast, gebakken eieren, spek, tomaat, gebakken aardappelen, fruitsap, fruit, melk, koffie, thee, enz. Dus laten we het ons smaken en nemen een muffin toe. Daarna gaan we het terrein verkennen. Willow Park doet zijn naam eer aan. Grote grasvelden, mooie wilgebomen, onbekende grote vogels, twee zwembaden en een drempelloos pad buitenom naar onze kamer. Na een wandeling en het maken van een paar foto's gaan we even naar de receptie. Hier is draadlosos internet. Want alhoewel we op vakantie zijn, kunnen we het ons niet veroorloven onze email niet te lezen.

Na de lunch vraagt Alfie of wij zin hebben om mee te gaan winkelen. Inmiddels zijn er een aantal Engelse reisgenoten aangekomen en die gaan ook mee. In de omgeving van het hotel is niks te doen. Dus gaan we mee en op zoek naar de juiste stekkers. Onze reisstekker is niet geschikt voor de Afrikaanse stopcontacten. Later op de middag hebben we de stekkers gevonden en kunnen dus Jan zijn elektrische rolstoel vannacht opladen. Ook nog even iets te snoepen en te drinken voor onderweg en klaar zijn we.
Alfie slaat in voor de hele groep. Die komen we tegen met een winkelwagen vol met brood, koffiie, thee, belg, enz. We zullen dus niet verhongeren morgen.

's Middags om 17.00 uur komen we bij elkaar en maken we kennis met de anderen die ook meegaan op de Krugerpark tour van Epic Enabled. We zijn nu met 5 Nederlanders, waarvan twee mannen in een rolstoel en 6 Engelsen waarvan een vrouw in een rolstoel. inde bar van het hotel. Na het halen van een drankje vertelt Alfie hoe onze tour eruit ziet en hoe laat we vertrekken. Ontbijt om 6.30 uur; vertrek om 7.00 uur. Dat valt even tegen. Na het eten en koffie zoeken we onze kamer op. We bereiden ons voor op de volgende dag en gaan bijtijds naar bed.

En natuurlijk promtp op de eerste dag verslaapt iemand zich. Hij wordt door Alfie uit zijn bed getrommeld en even later is ook hij van de partij. Niet erg want het ontbijt is om 6.30 uur ook nog niet helemaal gereed. Charles brengt intussen alle koffers naar de rolstoeltoegankelijke vrachtwagen. En om 7.15 uur zijn we gereed voor vertrek.

Voor meer foto's van het hotel kijk even in ons Picasa Webalbum.

Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen: