10 februari 2011

Aangepast vervoer in Hua Hin Thailand.

Hua Hin, 7 februari 2011

Op dit Blog hebben we al vaker geschreven over rolstoelgeschikt vervoer. We hebben zelfs een Youtube filmpje over een locale taxi gemaakt die gebruik maakt van onze oprijgoten. Moeilijk is het niet om vervoer te vinden waar een rolstoelgebruiker in kan rijden. Er rijden honderden busjes rond in Hua Hin en omstreken. Maar om een busje te vinden met aanpassingen voor rolstoelgebruikers is zoeken naar een speld in een hooiberg.

Tot nu toe waren er alleen bussen met losse oprijgoten alleen geschikt voor rolstoelen. De kans is altijd aanwezig dat deze wegglijden als de rolstoel erop rijdt of dat de rolstoel blijft haken als deze weinig ruimte onder de motoren heeft. Jan is dit een aantal malen overkomen. De mensen die erbij stonden waren niet snel genoeg om dit op te vangen. En trouwens ook niet sterk genoeg om zijn elektrische rolstoel te houden. Zijn rolstoel stond altijd los in de bus of werd met een kofferriem op een of twee plaatsen bevestigd aan de andere stoelen. Dit is dus geen veilig vervoer. Daarom hebben wij een Toyota busje gekocht en deze laten aanpassen met door ons geimporteerde systemen, zodat deze situaties zich niet meer voor kunnen doen.

Sinds maandag 7 februari 2011 rijdt in Hua Hin de eerste aangepaste bus van Thailand. Een Toyota Commuter geschikt voor rolstoelen en scootmobielen. De bus is aangepast met een oprijplaat van Duitse origine en een Q-straint rolstoelbevestigingssysteem volgens Europese en Amerikaanse normen. Alle overige zitplaatsen hebben een veiligheidsriem. Een aanpassingsbedrijf in Bangkok heeft op onze aanwijzingen van Jan de bus zo aangepast dat deze geschikt is voor twee (elektrische) rolstoelen en 6 andere passagiers met bagage en hulpmiddelen. De indeling is echter flexibel en kan veranderd worden al naar gelang de situatie dit vereist. Jan heeft 18 jaar gewerkt voor een autocarrosseriebedrijf welke ook autoaanpassingen voor rolstoelgebruikers realiseerden. En als levenslange ervaringsdeskundige weet hij als geen ander hoe belangrijk het is om veilig vervoerd te worden in een land waar de gevaren in het verkeer zo duidelijk zichtbaar zijn.

Nu wij beschikken over een aangepaste rolstoelbus doen we onze huidige en toekomstige klanten / gasten meteen een goed aanbod. Wij vervoeren onze gasten gratis met onze aangepaste bus van Suvarnabhumi Airport Bangkok naar een van onze accommodaties in Hua Hin. Vraag naar de voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen.

De bus is ook beschikbaar voor vervoer in en om Hua Hin en voor excursies.

Voor meer informatie email naar info@gehandicapten.com


Geen opmerkingen: