16 februari 2011

Rolstoeltoegankelijk Hua Hin, ThailandHua Hin, 11 februari 2011
Cicada Kunst en Delicatessen Markt

In 2005 brachten we voor de eerste keer een vakantie door in Hua Hin, Thailand. We verbleven in het Hyatt Regency Hotel. Vlakbij dit hotel is Sasi Thaise dans en theater show met diner en een cafeetje op de hoek met live muziek uit de jaren 60 en 70. Beiden zijn er nog steeds. Verder lagen er stukken grond braak met daarop een paar houten huisjes van arme mensen.

Sinds een paar maanden bevindt zich hier nu een leuke markt voor rijke Thaise mensen uit Bangkok en toeristen, de Cicada Art en Deli Market. De vele stalletjes, sommige hebben een meer permanent karakter, verkopen lokale kunst, kleding en andere leuke hebbedingetjes. Verder kun je er lekker eten kopen bij een van de vele eetkraampjes tegen redelijke prijzen. En je kunt kijken naar korte voorstellingen of demonstraties streetdance.
De markt is rolstoeltoegankelijk. Er zijn opritjes waar nodig, maar het meeste is gelijkvloers. Er is een invalidentoilet met een grote schuifdeur welke ruim genoeg is voor een elektrische rolstoel. Maar er zijn geen beugels. Dus je kunt gerust een biertje drinken en genieten van serene atmosfeer van deze markt.

De markt ligt 4,5 km vanaf ons aangepaste appartment in het centrum of maar 2 km vanaf ons rolstoelvriendelijk huis. Maar als je ons een maitlje stuurt terwijl wij in Thailand zijn kunnen we een rolstoelgebruiker met begeleiders gratis meenemen in onze nieuwe bus.

Wel vraag ik me af wat er nu gebeurt is met de mesne die hier woonden. Ik hoop dat de projectontwikkelaar vervangende woonruimte geregeld heeft voor deze arme mensen.

Geen opmerkingen: