29 september 2011

Ariba Aruba, Wheelchair Thailand goes Caribbean

Aruba, Palm Beach, rolstoeltoegankelijk.

September 2011
Aruba, Palm Beach.

In september 2011 waren we dertig jaar getrouwd en ter gelegenheid van dit jubileum hebben we onszelf een reisje cadeau gedaan richting het Caribische gebied. Curacao hadden we al eens gezien dus kozen we deze keer voor Aruba. Dat eiste natuurlijk weer de nodige voorbereiding waar we graag over vertelllen.

Een ticket was snel geboekt. Martinair vliegt rechtstreeeks op Aruba met een Boeing 767 en is tegenwoordig onderdeel van KLM. Dus kan je op de website van de KLM een ticket kopen. Lees voor tips de eerdere berichten over vliegen met een elektrische rolstoel of scootmobiel. Daarna even bellen met KLM Cares om alles te regelen voor mijn rolwagen.

Daarna op zoek naar accommodatie. Een buurman gaf een aantal namen van hotels in Noord / Palm Beach. Nazoeken van deze hotels leert dat veel hiervan all-inclusive zijn. Wij willen graag logies met ontbijt. Ten eerste omdat we geen grote eters zijn, ten tweede omdat we graag onderweg zijn en ten derde omdat we graag de lokale keuken willen proeven in verschillende restaurants. Met behulp van een Arubaanse website hebben we het hotel snel gekozen. Het Holiday Inn Sunspree Resort en Casino.
Het hotel heeft een aantal aangepaste kamers.

Dan een transfer van de luchthaven naar het hotel. Op internet zoeken levert ons twee adressen op. We komen uit bij een taxibedrijf die ons voor 60 dollar met een aangepaste taxi met plateaulift naar het hotel kan brengen. Dus deze maar even gereserveerd.

En ik heb een douche / toiletrolstoel nodig. Die kan ik huren bij een lokaal bedrijf.
Verder willen we ter plekke een auto huren. Dus nemen we uitschuifbare oprijgoten mee.

En voor een elektrische rolstoel heb je niet alleen een acculader nodig maar voor Aruba ook een omvormer van 110 Volt naar 220 Volt. Die heb ik 20 jaar geleden al een keer aangeschaft voor een reis naar Amerika.

Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen: