06 september 2011

New kid on the block met veel Bla Bla.

Hua Hin, Thailand
2 september 2011,
14.04 uur lokale tijd.

Op dit weblog schrijft WheelchairThailand.com vaak over rolstoeltoegankelijke hotels in Bangkok. Maar soms ook over aangepaste vakantiewoningen. Ons streven is het verstrekken van eerlijke informatie over toegankelijke accommodaties, waarop gehandicapten en rolstoelgebruikers kunnen vertrouwen. Indien mogelijk verblijven wij zelf een of meerdere nachten in het hotel of de vakantiewoning. Deze keer hebben we slechts een bezoek gebracht in ons aangepast rolstoelvervoer.

The new kid on the block op deze foto ligt op 7 km uit het centrum en de dichtsbijzijnde grote supermarkt met Europese produkten ligt op 8 km. Het strand ligt hemelsbreed op 6 km. In de directe omgeving zijn geen voorzieningen. De nauwelijks verlichte doodlopende straat met veel zwerfhonden eindigt bij een tempel. Het project van ongeveer 100 huizen is amper bewoond in deze tijd.

De twee woningen grenzen met de terrassen aan elkaar. Geen afscheiding; dus je loopt zo bij elkaar naar binnen. Zowel aan de voor- als aan de achterkant. Ook als je niet bij elkaar hoort. Beide woningen delen ook het toegangshek. Het terras ligt aan de straatkant met alleen het toegangshek ertussen. Het gemeenschappelijk zwembad met troebel water ligt een straat verderop. Een zwembadlift zoals bij dit appartement hebben we niet kunnen vinden.

We hebben geprobeerd meer informatie te krijgen, maar er was niemand aanwezig die meer kon vertellen. Dus hebben we maar even door de ramen naar binnen gegluurd. De schrik sloeg ons om het hart. De woningen waren niet gestoffeerd en niet gemeubileerd. Hulpmiddelen zoals bij pool villa Coconut Grove staan op hun website beschreven, maar zagen we niet en ook de keukenaparatuur miste nog.

De foto's op de website zijn van het niet aangepaste huis ernaast, waar al twee maanden niemand is geweest. De vraag is dus of deze accommodatie afgebouwd wordt en beschikbaar komt.
Het aangepaste vervoer is niet te zien. En ook op de website zijn hier geen overtuigende foto's te vinden.

Conclusie: Op hun website staat dus veel Bla Bla. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Geen opmerkingen: