28 april 2012

Velencemeer, beschermd natuurgebied op loopafstand

Witte Reiger in Velencemeer, Velence, Hongarije.

Beschermd natuurgebied


Twee blogberichten geleden heb ik al eens geschreven over een mooi vogeltje in de tuin van onze aangepaste vakantiewoning in Velence, Hongarije. Dat ging over een putter of een distelvink.

Dit bericht laat een foto zien van een witte reiger. De blauwe reiger is een gewone vogel in Nederland. Witte reigers komen ook voor , maar zie je zelden.

Dus hier de witte reiger gespot op 100 meter van onze rolstoeltoegankelijke vrijstaande woning die wij graag verhuren aan andere gehandicapten of mensen in een rolstoel en/of scootmobiel. Hulpmiddelen zijn aanwezig en het gebruik hiervan is gratis.

Het Velencemeer is het warmste zoetwatermeer van Europa. Dit komt door de geringe diepte, maximaal 2,5 meter. Het is gedeeltelijk een beschermd natuurgebied, waardoor gemotoriseerde watersport niet is toegestaan. Maar verder is alles mogelijk, zelfs waterskiƫn aan een kabel.

Voor vissers is dit een Walhalla. Veel verschillende zoetwatervissen zijn hier te zien en te vangen. Wel even een vergunning halen. Dus natuurliefhebbers, wandelaars en rustzoekers zijn hier aan het goede adres. En daarbij is de Euro Forint wisselkoers zeer gunstig. Dus het levensonderhoud is vrij goedkoop evenals uit eten.

Geen opmerkingen: