12 juni 2011

Kastelen en ridders in een stalen ros.

24 April 2011

Chateau de Salses, Frankrijk

In Zuid Franrijk in de Roussillon ligt dit kasteel dat dateert uit 1497. Het ligt op 15 km van Canet en Roussillon, waar ons aangepaste appartement ligt.

Het kasteel is gedeeltelijk toegankelijk met een rolstoel. De begane grond is rolstoeltoegankelijk, de eerste verdieping aan aangrenzende gebouwen niet. Daarom is de toegang voor de rolstoelgebruiker gratis. Er liggen wel overal kinderkopjes, dus echt comfortable rijden in een rolstoel of scootmobiel is het niet.

Parkeren is ook gratis. En al lopende van de parkeerplaats naar het kasteel passeert men de Cave Cooperative van Salses. Helaas was deze op zondag dicht.
De medereizigers van de gehandicapte kunnen een rondleiding volgen door het chateau. Leuk om te kijken en als je goed Frans verstaat ook nog leuk om te luisteren.

Al met al een leuk uitje voor een ochtend of middag. In het appartement liggen passe partouts. Die geven recht op korting als je minimaal twee bezienswaardigheden bezocht hebt. Vraag wel om een stempeltje als je betaald hebt.

Veel plezier.

Geen opmerkingen: