31 mei 2011

Natuurpark Lelystad voor rolstoelen en scootmobielen

25 Mei 2011
Natuurpark Lelystad

Het zonnetje schijnt en de drang om naar buiten te gaan is groot. Dus besluiten we vandaag om een kijkje te nemen in Natuurpark Lelystad. Ofschoon we dichtbij wonen en al lang weten dat het bestaat zijn we er nog nooit geweest. En we hebben zeker geen spijt gehad.

Natuurpark Lelystad herbergt dieren die in Nederland uitgezet worden zoals Wisenten, paarden, edelherten, wilde zwijnen, Pater Jacobsherten, dassen, bevers, otters, enz. Ze hebben allemaal hun eigen stuk park. Wandelpaden lopen om de stukken park heen waardoor meestal de dieren wel te zien zijn.

De toegankelijkheid is goed. De paden zijn niet allemaal geasfalteerd maar wel stevig geplaveid. Niet helemaal zonder hobbels en bobbels maar wel goed te rijden met een rolstoel of scootmobiel. Er zijn gehandicaptenparkeerplaatsen en rolstoelen zijn aanwezig zoals winkelwagentje bij een supermarkt. Je stopt er een muntje in en je kan er een meenemen. Het park is niet gratis maar de toegang wordt geheven door het betalen van het parkeerkaartje van 3 Euro maximaal. Fietsen zijn te huur of kun je natuurlijk op de fietsendrager meenemen.
Er is een restaurant, een informatiecentrum en een aangepast toilet. Dus alles binnen handbereik.

Alles bij elkaar een leuk uitje op een zomerdag voor het hele gezin.

Geen opmerkingen: