13 november 2011

Velence in Hongarije, vakantie voor gehandicapten

Velence, Hongarije
2001 tot 2011

Veel mensen gaan graag op vakantie aan het water. Vaak kiezen ze voor Frankrijk, Italië, Spanje, Griekenland of Turkije. De mogelijkheden in Oost Europese landen zijn vaak onbekend en daarom niet bemind.

Toch zijn er verschillende pareltjes te vinden. Een voorbeeld is Velence, Venetië in het Oosten, aan het Velence meer. Hier geen massa toerisme, geen schreeuwende reclame en geen overvolle stranden. Maar wel een schoon meer waarop  niet gemotoriseerde watersporten beoefend kunnen worden, zoals zwemmen, kanoën, surfen, waterfietsen, roeien en zeilen. Maar sinds enkele jaren is er ook een kabelskibaan, waar ook gehandicapten kunnen wakeboarden. Het meer is het warmste zoetwatermeer in Europa. Daarnaast mag je er vissen met een vergunning. Grote karpers en snoeken en vele ander vissoorten kun je hier vangen.

En kun je of wil je dit allemaal niet dan kan je altijd nog wandelen of fietsen over het pad langs het meer. Tussendoor kun je een drankje drinken, een lekkere maaltijd eten of even een ijsje kopen. Languit in de zon genieten van alles om je heen kan natuurlijk ook. Neem een badlaken mee uit onze aangepaste vakantiewoning die volledig toegankelijk is voor gehandicapten in een rolstoel. Of rij een stuk in jouw elektrische rolstoel of scootmobiel en geniet van de wisselende uitzichten over het meer. Neem je hulphond mee. Want ook je hond is hier welkom en zal genieten van de groene wijdse omgeving.

Op de Bence Hegy, Bence berg, heb je een schitterend uitzicht op het meer en kun je goed zien dat er veel rietkragen in het meer liggen. Dit is beschermd natuurgebied waar veel watervogels broeden en vissen een rustig plekje vinden om kuit te schieten.

Velence en het Velencemeer liggen op 45km afstand van Boedapest. De luchthaven ligt op 60km van

Geen opmerkingen: