25 november 2011

Hongarije, vakantie voor senioren met lichamelijke beperking

Een van de vele geneugten van op vakantie gaan is genieten van het eten in het land van bestemming. Elk land heeft zijn eigen gerechten. Nederland heeft zijn erwtensoep, Duitsland heeft Eisbein mit Sauerkraut en Frankrijk heeft croissants. Ook Hongarije heeft zijn eigen kenmerkende gerechten. Enkele hiervan zijn Goulash, Paprikakip, Strudel, Szalami, Palacsinta en Doboscake.
Maar met Goulash in Hongarije is iets bijzonders. Goulash in Hongarije is een soep en wordt Gulyashleves genoemd. De soep wordt geserveerd met brood. De in Nederland bekende vleesgoulash kent men ook. Deze wordt geserveerd met pasta of aardappelen en salade.
Paprikacsirke is kip in een paprikaroomsaus. Kippenpoten lekker gaar gesudderd die meestal samen met pasta, rijst en salade wordt gegeten.


Wil je genieten van deze gerechten? Zit je in een rolstoel of scootmobiel? Zoek je een rolstoeltoegankelijke en aangepaste vakantiewoning kijk dan eens op deze website. Deze vakantiewoning is volledig aangepast en geschikt voor 6 personen. Daarnaast is de woning voorzien van verschillende hulpmiddelen.
In de directe omgeving van dit vakantiehuis zijn verschillende restaurants waar deze lekkere Hongaarse gerechten geserveerd worden.
Voor de keukenprinsen / prinsessen hieronder staat het gerecht van de Nederlandse Goulash.


Ingrediƫnten
 500 gram hacheevlees
 1 rode paprika, grof gesneden blokjes en ontdaan van zaadlijsten
 1 groene paprika, grof gesneden blokjes en ontdaan van zaadlijsten
 4 tomaten, in stukken
 1 bakje champignons, grof gesneden
 2 uien, grof gesneden
 2 eetlepels boter
 1 eetlepel paprikapoeder
 1 teentje knoflook
 4 eetlepels tomatenpuree
 zout
 peper
 maizena

Bereidingswijze
 Verhit de boter en braad hierin het met zout en peper bestrooide vlees aan. Blijven omscheppen. Als het vlees wat gekleurd is, voeg je de uien en het paprikapoeder toe en pers je de knoflook boven de pan. Bak de uien en knoflook ca. een minuut of 5 mee. Voeg de verse tomaten en de champignons toe en bak deze ook even mee. Voeg de tomatenpuree met ruim water toe en roer goed door. Breng opnieuw aan de kook en laat alles ca. 2 uur sudderen op klein vuur met een deksel op de pan. Paprika toevoegen en nog ca. 30 minuten laten sudderen. Evt. binden met maizena aangelengd met water...

Geen opmerkingen: