29 oktober 2011

Koningin Beatrix in de voetsporen van Gehandicapten.com op Aruba

Aruba Arikok Nationaal Park
Conchi, Natural pool

September 2011


Toeristische trekpleisters heeft Aruba meer dan genoeg. Geen grote pretparken of indrukwekkende musea, maar wel kleine bezienswaardigheden die een goede indruk geven van wat er op het eiland te zien is. Zeker als je in een rolstoel zit zul je af en toe genoegen moeten nemen met een bord van een bezienswaardigheid.

Zo ook in het Nationale Park Arikok, waar Koningin Beatrix, Alex en Maxima een rondleiding kregen en voorgelicht werden over de vele Boa Constrictors die hier niet thuis horen. Dit zijn slangen afkomstig uit Zuid Amerika. De taxichauffeur op Aruba van Lite Life Medical vertelden ons precies hetzelfde. En ook dat de lokale bevolking de slangen vangt voor € 10. Maar hebben wij er geen in het echt gezien. Nee, want de paden in dit park zijn niet rolstoeltoegankelijk. Helaas is het Nationale Park niet rolstoelgeschikt. Zo konden we tot aan dit bord komen. Het was einde oefening voor ons en onze huurauto. De rest van het pad naar de Natural pool kan alleen lopend over een met keien bezaaid pad of met een 4x4 afgelegd worden.

Maar er is meer te zien op Aruba en leuke bezienswaardigheden die een gehandicapte wel kan zien. Ons fotoalbum geeft een leuk overzicht van wat wel en niet kan.

Geen opmerkingen: