04 september 2013

Rolstoel op cruise: Baltische Staten.

Korte tijd geleden heb ik onze ervaringen met betrekking tot onze cruise op de Costa Fascinosa in januari 2013 beeindigd. Dit was een paar weken voor vertrek met de Ms Prinsendam vanuit Amsterdam langs de hoofdsteden van de Baltische Staten. Een cruise van 14 dagen met 10 dagen aan land en 4 dagen op zee.

De Prinsendam is het kleinste schip van de Holland Amerika Lijn. Ooit een Nederlandse rederij, maar nu in Amerikaanse handen. Voertaal op het schip is Engels, maar Nederlands horen we alom. Het schip kan 835 passagiers meenemen. Door zijn formaat kan het schip op plaatsen komen waar andere schepen te groot voor zijn, zoals varen door het kielkanaal.
De kapitein heet Tim Roberts, een vriendelijke en geduldige man.

Ms Prinsendam, Holland America Line,
Langelinie, Kopenhagen,
31 augustus 2013.

 
Inchecken doen we in Amsterdam. Met een rolstoelbus van Valys laten we ons naar de Passagiers Terminal Amsterdam brengen aan de Piet Heinkade. Een mooi nieuw gebouw dat zeer goed rolstoeltoegankelijk is.

De route van de Ms Prinsendam gaat van Amsterdam door het Kielkanaal naar Sassnitz, Riga, Tallinn, Sint Petersburg, Helsinki, Stockholm, Travemünde / Lübeck, Kopenhagen terug naar Amsterdam.

Het doel van deze serie berichten is onze ervaringen over de toegankelijkheid te delen aan boord van de Prinsendam en in de steden van deze reis.

Wordt vervolgd.
Gehandicapten.com

Geen opmerkingen: