19 oktober 2013

Vliegen met een rolstoel: gehandicapten op vakantie

Op vakantie is voor de meeste mensen een gewone zaak. Wij Nederlanders gaan een of meerdere keren per jaar op vakantie. Veel mensen reizen met de auto, anderen met de trein en sommigen met het vliegtuig. Het lijkt vanzelfspreken, maar voor gehandicapten kan reizen een hele onderneming zijn. Zeker als je met het vliegtuig in de Europese winter naar een tropische bestemming wilt.

Jan en ik reizen regelmatig naar Thailand. Minstens een keer per jaar. Dit kan niet met de auto of de trein maar moet met het vliegtuig. Meestal vliegen we vanaf Amsterdam, maar soms ook vanaf Düsseldorf. Mijn voorkeur gaat uit naar een rechtstreekse vlucht, want dat scheelt tillen in en uit het vliegtuig en gesleep met handbagage. En minder kans oop schade aan de elektrische rolstoel en/of vermissing van bagage. Maar soms willen onze huurders een vlucht met een tussenlanding zodat ze tussentijds gebruik kunnen maken van het toilet. De ervaringsverhalen op die luchthavens zijn soms hilarisch of mensonterend.

Voor diegen die erover denken om naar Thailand te vliegen hebben we uitgezocht vanaf welke steden rechtstreekse vluchten vertrekken en met welke luchtvaartmaatschappij. Zo vliegt vanaf Amsterdam Eva Air, China Airlines en KLM rechtstreeks naar Bangkok. Air Berlin vliegt vanaf Düsseldorf rechstreeks naar Bangkok.
Als u meer informatie wilt hebben over vertrek vanuit andere steden, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen. Klik hier om een email te schrijven met uw vragen.

Luchthaven Düsseldorf, Duitsland.
Op dit Blog staan meer berichten over vliegen met een rolstoel. Het is een serie berichten van het kopen van een ticket, de juiste plaats, de voorberedingen voor de rolstoel, e.d. Even de zoekwoorden "vliegen" en "rolstoel"intypen in de zoekbalk hiernaast en de eerder gepubliceerde berichten komen boven. Veel plezier met lezen.

Geen opmerkingen: