11 augustus 2010

Er is een ding wat ik niet zou willen missen en dat is .......

13 mei 2007, Velencemeer, Hongarije.

Het Velencemeer is een zoetwatermeer met de hoogste temperaturen van Europa. Met een oppervlakte van 26 km2 en een gemiddelde diepte van 2 meter warmt het water snel op. De watertemperatuur ligt tussen 20 en 26 graden Celsius. Het meer is een uniek natuurgebied dat gedeeltelijk beschermd is.

Vissen is een geliefde bezigheid op en aan het meer. Niet alleen voor de lokale bevolking die zo een warme maaltijd bij elkaar hengelt. Maar ook voor de vakantieganger die graag grote vissen vangt. Meerval, snoek en karpers komen hier veel voor.
Het is rustig vissen op het Velencemeer. Motorboten zijn niet toegestaan. Alleen elektrische bootjes en roeiboten mogen het water op. Voor het vissen heb je wel een vergunning nodig.

Ook voor gehandicapten is vissen mogelijk. Langs bijna het hele meer loopt een verhard pad waarop een rolstoel of scootmobiel goed kan rijden. De water kant is vrij stevig dus je hoeft niet bang te zijn dat je wegzakt in de grond. Op 100 meter van ons vakantiehuis begint het meer en de kansen van de sportvisser.

Geen opmerkingen: