13 augustus 2010

Overnachten in Frankrijk

30 mei 2009, Midden Frankrijk

Sinds 2002 rijden we elk jaar wel een keer op en neer naar ons aangepaste appartment in Canet en Roussillon, Zuid Frankrijk. Vanaf Almere is dit ongeveer 1380 km. Te ver om in een dag te rijden. Dus zoeken we altijd een rolstoeltoegankelijke overnachtingsplaats tussen 700 en 800 km van huis. En zoeken op internet levert ons soms leuke plekjes op. Zo ook pension Maison L’Avenir, in Lapalisse dat beheerd wordt door een Nederlands echtpaar.

Ook al hadden we het adres, onze Tom Tom had moeite met het vinden van het pension. We werden hartelijk welkom geheten en hebben er een lekker glaasje wijn kunnen drinken en heerlijk gegeten. In de tuin was het lekker zitten. Je kan hier prima genieten van rust en ruimte. Er komt nauwelijks verkeer langs.

De kamer op de begane grond was goed met een eigen ingang vanaf het terras. Het bed viel tegen. Een 80 cm brede matras op een 90 cm breed, oud ziekenhuisbed. Het bed kon met een voetpomp in hoogte versteld worden. De laagste stand was nog altijd 20 cm hoger dan de zitting van mijn rolstoel. Daarnaast stond een ander eenpersoonsbed dat niet op gelijke hoogte was van het ziekenhuisbed.
Voor echtparen is het dus geen ideale situatie. Voor twee individuen die bij elkaar op de slaapkamer willen slapen maar niet bij elkaar in bed is het beter. Een tillift heb je wel nodig, maar die is er dan ook. De badkamer was wel in orde.

Het echtpaar heeft een aantal dieren waaronder een hond en een ezel. Andere honden zijn dan ook welkom.

Geen opmerkingen: