05 januari 2011

Aangepaste vakanties in Amazing Thailand 1

Juni 2007.
Amazing Thailand Tour.

Sinds 2005 breng ik regelmatig een bezoek aan Thailand en kan dan ook verschillende toegankelijke accommodaties aanbevelen aan rolstoelgebruikers die graag naar Thailand willen reizen, maar niet willen verblijven in een van onze vakantiehuizen aldaar.

Tijdens mijn verblijf in Thailand in 2008 heb ik een bezoek gebracht aan Kanchanaburi. Kanchanaburi staat bekend om de Brug over de River Kwai. Deze brug is gebouwd door gevangenen in de Tweede Wereldoorlog onder de Japanse bezetting. Het is een grote toeristische attractie. Niet alleen de brug is te zien, maar ook een Oorlogsmuseum en een begraafplaats. En gegarandeerd kunt u ergens langs de rivier een leuk restaurantje vinden voor een lekkere lunch. Wat wel of niet kan met een rolstoel hangt af van de soort handicap.

In een dorpje vlakbij Kanchanaburi ligt een klein resort met 10 cottages, waarvan er twee rolstoeltoegankelijk zijn. Een cottage is geschikt voor 6 personen, heeft uitzicht op de rivier, maar het pad naar het huisje is steil. En een cottage is geschikt voor 2 personen, en ligt dicht bij het zwembad. Beide cottages hebben een rolstoelgeschikte douche. Er is een restaurant voor warme maaltijden en ontbijt. Een groot zwembad, spelletjes, boeken en wifi maken het resort helemaal af. Het resort wordt gerund door een Nederlands echtpaar. Ze zijn erg behulpzaam. Er is uitsluitend een douchestoel aanwezig.

Meer informatie, zoals naam en adres, kunnen we u persoonlijk geven. Email hiervoor even naar info@gehandicapten.com

Geen opmerkingen: