14 januari 2011

Vliegen met elektrische rolstoel of scootmobiel als je gehandicapt bent.

10 November 2010
Vlucht Amsterdan-Johannesburg

In de vorige twee weblogberichten heb ik gesproken over het online kopen van een vliegticket bij de KLM en het meenemen van hulpmiddelen. Het belangrijkste is hiermee geregeld.

Maar je kan nog meer zelf regelen als je met de KLM vliegt. Het blogbericht van vandaag gaat over het vastleggen van de stoel waar je wilt zitten. Als je een overzicht wilt van de stoelen in een bepaald type vliegtuig dan heeft Seatguru alle informatie verzameld.

Maar op de KLM website krijg je het toestel waarmee je vliegt ook in beeld. Als eerste ga naar de website van de KLM. Klik op "Manage mijn boeking". Wacht op het volgende scherm en vul je Boekingscode en Achternaam in zoals op je E-ticket vermeld staat. Wacht weer tot het volgende scherm verschijnt. Dit scherm geeft een overzicht. Klik op de "Stoelindeling" in de bovenste blauwe balk. En klein overzichtje verschijnt van de gekozen stoelen. Er wordt nog geen stoel aangegeven. Klik op het blauwe blokje "Stoel wijzigen". Er verschijnt een overzicht van de indeling van het vliegtuig. Heb je een Economy ticket dan kan je slechts kiezen uit de Economy zone. Maar tegen bijbetaling kan je nu ook kiezen voor Economy Comfort.

De stoel die jij kiest moet bij je passen. Kan je nog lopend naar het toilet, maar heb je wel hulp nodig zorg dan dat je dichtbij het toilet zit. Wil je meer ruimte zodat iemand je makkelijker kan helpen tijdens de vlucht kies dan een stoel vooraan met meer beenruimte tegen bijbetaling. Op deze manier kan je elke stoel kiezen die voor jou het beste is.
Kies als je in een rolstoel zit en niet kan lopen een stoel zo dicht mogelijk bij de uitgang. Want als je een Boeing 747-400 door moet naar de achterste rij op het smalle vliegtuigstoeltje wordt je zeker niet vrolijk. En als je overgetild moet worden naar de vliegtuigstoel kies dan een stoel met een zwart puntje. Hiervan kan namelijk de zijleuning opgeklapt worden.

Lukt het kiezen van een stoel niet dan kan het zijn dat je te vroeg bent met een stoel  kiezen. Dit kan namelijk pas vanaf 90 dagen voor vertrek.

Op een zelfde manier kan je ook het meenemen van extra bagage regelen. Hiermee bedoel ik niet de hulpmiddelen. Want die kan je gratis meenemen tot maximaal twee stuks.

Meer informatie over KLM service en diensten vind je op de website van de KLM.
Meer informatie over mijn ervaringen schrijf gerust een email aan info@gehandicapten.com .

Geen opmerkingen: