22 mei 2011

Aangepaste vakantie voor gehandicapten

21 Mei 2011
Vakantiewoning voor invaliden, Velence, Hongarije


Tijdens ons laatste bezoek aan Hongarije heeft Hanneke video-opnamen gemaakt van onze rolstoeltoegankelijke vakantiewoning in Velence. Daarna zijn de shots ge-edit en aan elkaar geknoopt. De video is voozien van muziek, een remix van de Hungarian Dance van Brahms.

Het vakantiehuis is volledig rolstoeltoegankelijk en is geschikt voor maximaal 6 personen. Alle vertrekken liggen op de begane grond en de vloer is voorzien van tegels zonder drempels. Hulpmiddelen zijn aanwezig en kunnen bij reservering aangevraagd worden. Het gebruik is gratis.

De omgeving van het huis is zeer rolstoelvriendelijk. Op 100 meter van deze accommodatie ligt het Velencemeer dat in de zomer een zeer aangename temperatuur heeft, 28 graden. Het is hierdoor het warmste zoetwatermeer van Europa. Gehandicapten kunnen gebruik maken van het fietspad en wandelpad dat langs het meer loopt en genieten van de natuur, strand en zomers vermaak. Boedapest ligt op 45 km en heeft een internationale luchthaven. Er is rolstoelgeschikt vervoer op de luchthaven beschikbaar. Vliegen kan dus ook. Kijk hier voor foto's van de omgeving en het huis.

Geen opmerkingen: