19 februari 2013

Wijn en spelen in Velence Hongarije

Bij vakantie heeft iedereen zijn eigen idee. De een maakt een avontuurlijk trektocht in Zuid Amerika, de ander gaat naar een bungalowpark in Twente. Sommige van deze vakanties liggen voor de hand en zijn niet zo gewaagd. Sommige zijn voor gehandicapten absoluut totaal onbereikbaar.

Tokaji wine, Hungary. (Wikipedia)
Hongarije is ook een niet zo voor de hand liggende keus. Onbekend maakt onbemind. Toch heeft Hongarije veel te bieden. Aan cultuur, culinair, natuur, architectuur, historie, enz. Ook als je in een rolstoel zit. Even onbekend als Hongarije zijn de Hongaarse wijnen. De twee bekendste wijnen zijn Tokaji en Bikavér, beter bekend als Stierenbloed. De eerste is een zoete dessertwijn, de tweede een zware, ronde rode wijn. Beide wijnen zijn in alle supermarkten te koop. Hongarije kent nog meer wijnen, zoals de rode wijnen Merlot, Cabernet-Sauvignon, Kékfrankos en de witte wijn Tokaji fúrmint (droog).
Een ander goed bewaard geheim is de Sekt, de Prosecco of de Cava. Nee, niet de Duitse versie, niet de Italiaanse versie, niet de Spaanse versie van champagne, maar de Hongaarse versie. Hier heet de lokale bubbeltjeswijn Törley. De prijs ligt rond € 3 per fles. Er zijn verschillende versies van zoet tot droog.
Een andere mogelijkheid is een lokale wijnboer. Ook in Velence is een bezoek aan een wijnboer mogelijk. De touristen informatie in Velence kan u meer vertellen kan u meer vertellen.

Op deze kaart hebben we de VVV van Velence aangegeven.

En als de volwassen lekker aan een glaasje wijn zitten op het terras hebben de kinderen de mogelijkheid zich helemaal uit te leven in en aan het Velencemeer. Zwemmen, roeien, waterfietsen, surfen, zeilen, vissen, waterskiën, wake boarden, kanoën, wandelen, fietsen, skaten, skateboarden, trampoline springen, enz. Of met een bal te spelen of een partijtje badminton. Het meer oversteken met de ferry in de zomer is ook altijd avontuur. Je hebt geen kind aan ze. Zelfs menig volwassen zal zich hier goed amuseren. Het hele gezin komt aan zijn trekken ook al zit je in een rolstoel. Want de hoofdstad Boedapest ligt op steenworp afstand als je even geen zin hebt in water en strand. Maar hierover later meer.

Tot ziens in onze aangepaste vakantiewoning Szabadság, Velence aan het Velencemeer in Hongarije. Hulphonden en/of andere honden / huisdieren zijn welkom.

Meer informatie bij Hanneke Fronik

Geen opmerkingen: