23 februari 2013

Vliegen met een rolstoel of scootmobiel

Na een ongeluk of door een aangeboren afwijking moet je gebruik maken van een rolstoel. Het lijkt alsof je leven ten einde is. Veel revalidatie, doktersbezoeken, ziekenhuisopname, enz. Maar als dit eenmaal voorbij is of deel wordt van je normale leven, ga je weer verder kijken dan je neus lang is. En dan ga je ook weer aan vakantie denken. En geloof me of niet het hoeft niet te blijven bij een aangepaste huisje op de hei in Nederland waar je met de auto naar toe kunt. Je kunt ook vliegen. Wat dacht je van Zuid Frankrijk, Boedapest of Thailand? Of Zuid Afrika, Aruba, of Brazilië? Mexico of Argentinië? Het kan allemaal.

Als je de finesses witl weten over vliegen met een elektrische rolstoel, kun je eerdere berichten op dit blog lezen.
Hier zijn de links. En dit zijn ze nog niet allemaal.
Vliegen met een rolstoel of scootmobiel, deel 1
Vliegen met een rolstoel of scootmobiel, deel 2
Vliegen met een rolstoel of scootmobiel, deel 3
Vliegen met een rolstoel of scootmobiel, deel 4
Vliegen met een rolstoel of scootmobiel, deel 5
Vliegen met een rolstoel of scootmobiel, deel 6
Vliegen met een rolstoel of scootmobiel, deel 7

Als je alles gelezen hebt, heb je ook geen reisbureau meer nodig. Dan kun je alles zelf regelen tot in de puntjes. Moeilijk? NEE
Nu de ervaring nog. Maar ik voel je twijfelen. Misschien dat dan dit filmpje je over de rand helpt want Axxicom is het bedrijf dat voor de luchtvaartmaatschappijen op Schiphol de assistentie aan gehandicapten verleend. Aan mensen die slecht ter been zijn, aan mensen in een rolstoel, aan blinden, doven, etc. Dus aarzel niet en probeer het een keer.


Geen opmerkingen: