12 oktober 2011

Zon, zee en rolstoel toegankelijk strand op Aruba.Ariba Aruba. Heerlijk zonnig vakantie eiland met mooie witte rolstoeltoegankelijke zandstranden, ingesteld op toeristen en vooral vriendelijke mensen. Zo anders dan Curacao! Lekker luieren op het strand, wandelen langs het strand op het voetpad geschikt voor rolstoelen en scootmobielen. Enkele hotels hebben zelfs aangepaste toiletten bij het strand / zwembad. Heerlijk een drankje drinken tijdens happy hour. Lekker eten bij een van de vele restaurants. En mensen kijken. Niets is leuker dan mensen kijken. En vooral hier zie je veel Zuid Amerikanen, Amerikanen, Canadezen en een handjevol Nederlanders gemixt lokale bevolking en werknemers van andere Caribische eilanden. Mijn Youtube filmpje hierboven geeft al een leuke indruk van het Palm Beach strand.

Een groot voordeel van dit eiland is dat in de meeste winkels en hotels spreekt er altijd wel iemand Nederlands of op zijn minst Engels.
Een nadeel is dat je als toerist niet weet in welke valuta je het beste kan betalen. Op de menukaarten en in hotels hanteren ze vaak Amerikaanse dollars. In winkels kan je met US $ of met lokaal geld betalen. En in supermarkten hanteren ze de Arubaanse gulden. Er is een vaste wisselkoers van 1,77 Aribaanse gulden voor 1 Dollar, maar ze rekenen met 1,75. Ongunstige koers dus. Verder accepteren ze ook de Euro.

Aruba staat bekend als een duur eiland. Toch viel het prijsniveau mee. Het is er zeker niet duurder dan in Nederland. Uit eten en drankjes zijn zelfs goedkoper, zeker in de goede restaurants.
Opvallend was dat de restaurants met een Nederlandse eigenaar over het algemeen 10% duurder waren. Maar meer over restaurants in een ander bericht.

Geen opmerkingen: