13 juli 2013

Punta del Este, rolstoel op zee.

Het cruiseschip is los en we varen weer. De skyline van Buenos Aires vervaagt en het wordt donker. We hebben twee fantastische dagen gehad. Groot is onze dank aan de mannen die Jan en zijn elektrische rolstoel van en aan boord getild hebben. Nu is het tijd om ons op te frissen en om te kleden voor het diner. Even lekker eten met een glaasje wijn.

Bingo op het cruise schip Costa Fascinosa, jan/feb 2013.
Van Rio de Janeiro naar Buenos Aires en terug.
Na het eten gaan we een kopje koffie drinken in de bar. Een aantal mensen, dansleraar en leerlingen, zijn aan het dansen op Zuid Amerikaanse muziek. Achter hen wordt alles in gereedheid gebracht voor een spelletje bingo. Hè? Wat? Bingo? Ja, Bingo. Wij stonden ook verbaasd, maar de Zuid Amerikanen zijn er gek op. Ze kopen bingokaarten bij de vloot (vleet). We drinken onze koffie op en zodra de bingo begint verlaten we de zaal. We zijn moe en morgen staat er weer een stad op het programma. Punta del Este, volgens de informatie het Cannes van Zuid Amerika.Na een nacht slapen en het ontbijt zijn we weer fris en fruitig voor ons volgende avontuur. Het schip legt niet aan wal aan, maar een eind van de kust. We moeten naar wal met een tenderboot. We dachten dat er dan een schip van de wal zou komen, maar niets is minder waar. Een aantal reddingsboten zijn de tenderboten. Ze worden te water gelaten en vervoeren de opvarenden naar de wal.

Tenderboot Costa Fascinosa, 2013, Punta del Este
Rolstoel op cruise vakantie.
Zoals elke ochtend worden we door personeel begeleid naar de uitgang. Eenmaal aangekomen bij de tenderboot verdwijnen onze zorgen als sneeuw voor de zon. De instap is gelijkvloers. Eenmaal op het plateau in de tender wordt Jan naar de andere kant geschoven om ruimte te maken voor de andere passagiers. Mooi systeem. Dus varen we mee met de tenderboot naar de wal en kijken daar wel verder.
Aangekomen bij de wal zien we dat het hoogteverschil tussen de tenderboot en de kade ongeveer 30cm is. Te hoog om even op en af te wippen. Maar het personeel zegt dat ze Jan wel kunnen tillen. Dus met vier sterke kerels wordt Jan uit de tender getild. Respect! Heerlijk! Vrijheid voor Jan!


Op de pier krijgen we een kaartje met een rondwandeling door Punta del Este. Leuk. Houden we van. Dus op pad, eerst een stuk langs zee, dan een stuk door het stadje, koffie bij MacDonalds. MacDonalds? Is er niets beters? Jawel, maar een aangepast toilet is ook wel handig, want wildplassen in een stadje vergelijkbaar met Zandvoort is niet zo makkelijk. We wandelen verder langs kunst, nog meer strand, de vuurtoren, de kerk, enz. Na 5 uur zit onze tijd erop en keren we terug naar de tender en het schip. Punta del Este was fun.

Morgen een dag op zee. Uitrusten van het wandelen, uitwaaien op dek, eten en drinken, lezen, alle indrukken verwerken en de foto's bekijken.

Wordt vervolgd.

Punta del Este, Uruguay, 2013.
Waar de Rio de la Plata in de Atlantische Oceaan stroomt.

Geen opmerkingen: