17 juli 2013

Rolstoel op zee: Schipper mag ik doorvaren?

Een dag op zee tijdens een cruise lijkt heel langdradig, maar we kunnen na zoveel kilometers lopen in Buenos Aires en Punta del Este wel een rustdag gebruiken. Het leek de Vierdaagse van Nijmegen wel. Onze eigen keus, want we hadden ook excursies kunnen boeken. We varen van Punta del Este naar Porto Belo.

Obers op de Costa Fascinosa tonen hun dansje.
Koks, kamermeisjes, animatieteam, enz. volgen.
Dus laten we ons amuseren door te kijken naar een optreden van het personeel, luisteren naar de muziek die de Spinning enthousiasten opzweept, zien hoe veel gasten samen dansen met het animatieteam en zitten lekker lui met een boek op het dek in de zon. Af en toe halen we een drankje of iets te eten. Eten en drinken, drinken en eten, kan je de hele dag door. Altijd staat er wel iets te snaaien zoals pizza, ijs, gebakjes, fruit, salade, hamburgers, enz. Oef als je niet oppast kom je kilo's aan op zo'n cruise. De dag verstrijkt en eindigt met een Captains dinner en gala-avond. Morgen Porto Belo.


Ochtend. De foto met de kapitein hebben we overgeslagen, want Jan zijn galakleding zit in de vermiste koffer. Maar nu zijn we goed uitgerust en laten ons met de tender afzetten in Porto Belo. De tender in gaat goed, fde tender uit minder. Afstap is tafelhoogte. Personeel zegt dat het kan en het lukt. En alhoewel Jan zegt dit geen tweede keer meer moet hij op het einde van de dag toch weer de tender in.


Passievruchten oftewel de vruchten van een cactus.
Heerlijk zoetzuur, met een beetje zout erop nog lekkerder.
Porto Belo is niet meer dan een klein dorpje. Een hoofdstraat van 1km. Dus drinken we koffie, lopen nog een stukje, gaan een supermarket in en kopen iets te eten en te drinken en fruit. Passievruchten. Hmmmmmmmmmmmm, lekker. Een mes en lepel erbij en smullen maar op een bankje aan het strand.
We houden het voor gezien en gaan terug naar de tender. Het tillen van Jan is nog even spannend, maar het lukt wel.
Even later zijn we weer aan boord. De avond verloopt niet veel anders dan anderen. Na het eten kijken we even bij het dansen, drinken koffie en een biertje en gaan maar weer eens slapen. Morgen Santos. Een grote stad in de buurt van Sao Paulo. Lijkt de moeite waard.

Wordt vervolgd.Geen opmerkingen: