31 mei 2011

Natuurpark Lelystad voor rolstoelen en scootmobielen

25 Mei 2011
Natuurpark Lelystad

Het zonnetje schijnt en de drang om naar buiten te gaan is groot. Dus besluiten we vandaag om een kijkje te nemen in Natuurpark Lelystad. Ofschoon we dichtbij wonen en al lang weten dat het bestaat zijn we er nog nooit geweest. En we hebben zeker geen spijt gehad.

Natuurpark Lelystad herbergt dieren die in Nederland uitgezet worden zoals Wisenten, paarden, edelherten, wilde zwijnen, Pater Jacobsherten, dassen, bevers, otters, enz. Ze hebben allemaal hun eigen stuk park. Wandelpaden lopen om de stukken park heen waardoor meestal de dieren wel te zien zijn.

De toegankelijkheid is goed. De paden zijn niet allemaal geasfalteerd maar wel stevig geplaveid. Niet helemaal zonder hobbels en bobbels maar wel goed te rijden met een rolstoel of scootmobiel. Er zijn gehandicaptenparkeerplaatsen en rolstoelen zijn aanwezig zoals winkelwagentje bij een supermarkt. Je stopt er een muntje in en je kan er een meenemen. Het park is niet gratis maar de toegang wordt geheven door het betalen van het parkeerkaartje van 3 Euro maximaal. Fietsen zijn te huur of kun je natuurlijk op de fietsendrager meenemen.
Er is een restaurant, een informatiecentrum en een aangepast toilet. Dus alles binnen handbereik.

Alles bij elkaar een leuk uitje op een zomerdag voor het hele gezin.

22 mei 2011

Aangepaste vakantie voor gehandicapten

21 Mei 2011
Vakantiewoning voor invaliden, Velence, Hongarije


Tijdens ons laatste bezoek aan Hongarije heeft Hanneke video-opnamen gemaakt van onze rolstoeltoegankelijke vakantiewoning in Velence. Daarna zijn de shots ge-edit en aan elkaar geknoopt. De video is voozien van muziek, een remix van de Hungarian Dance van Brahms.

Het vakantiehuis is volledig rolstoeltoegankelijk en is geschikt voor maximaal 6 personen. Alle vertrekken liggen op de begane grond en de vloer is voorzien van tegels zonder drempels. Hulpmiddelen zijn aanwezig en kunnen bij reservering aangevraagd worden. Het gebruik is gratis.

De omgeving van het huis is zeer rolstoelvriendelijk. Op 100 meter van deze accommodatie ligt het Velencemeer dat in de zomer een zeer aangename temperatuur heeft, 28 graden. Het is hierdoor het warmste zoetwatermeer van Europa. Gehandicapten kunnen gebruik maken van het fietspad en wandelpad dat langs het meer loopt en genieten van de natuur, strand en zomers vermaak. Boedapest ligt op 45 km en heeft een internationale luchthaven. Er is rolstoelgeschikt vervoer op de luchthaven beschikbaar. Vliegen kan dus ook. Kijk hier voor foto's van de omgeving en het huis.

Gratis kaartjes in aangepaste vakantie woning.

5 Mei 2011
Velence, Hongarije

Tien jaar geleden begon Gehandicapten.com met het verhuren van aangepaste vakantiewoningen. Velence, Hongarije was de eerste vakantiewoning. Sindsdien zijn er op verschillende mooie lokaties rolstoeltoegankelijke vakantiewoningen toegevoegd. Vanwege dit jubileum geven we aan alle gasten een cadeau.

In Velence, Hongaijre trakteren we alle gasten op gratis toegangskaartjes voor het Spa en Wellness centrum. Dit centrum heeft verschillende zwembaden, termaalbaden, sauna's, een restaurant en een kinderbad. Massages, een schoonheidsbehandeling of een pakking is hier ook mogelijk. Daarna kan de hele familie lekker relaxen aan de oever van het meer op de ligbedden en genieten van het uitzicht. Kinderen kunnen lekker spelen op de speelattributen.

Het wellness centrum is volledig rolstoeltoegankelijk. Het heeft een oprit naar de ingang, parkeerplaatsen voor gehandicapten, een kleedhokje en een aangepast toilet met douche voor mensen in een rolstoel. Er is helaas geen zwembad lift. Maar ze hebben we wel een lift naar de eerste verdieping waar meer sauna,s, stoomcabines en termaalbaden wachten.

En mocht je op zoek zijn naar ee goede aangepaste vakantiewoning voor gehandicapten dan is onze vakantie bungalow misschien iets voor jou. Klik hier voor een video van ons vakantiehuis.

15 mei 2011

Hua Hin nachtmarkt

23 januari 2011
Hua Hin nachtmarkt, Rod Fai visrestaurant

Dit is de "spot to be" in Hua Hin, Thailand. Hier kan je zien en gezien worden. Toeristen en lokale bevolking komen hier graag winkelen, rondneuzen en niet te vergeten vooral een lekker hapje eten in een van de restaurants.

Veel restaurants hebben een groot terras zodat je ook in een rolstoel hier kunt eten. Een van die restaurants is Rod Fai Seafood. Niet alleen verse vis, maar ook kreeft, krab, langouste en schelpdieren staan hier op het menu. Voor de vleesliefhebbers staat er onder andere steak / biefstuk op het menu.

Kom dus genieten in Hua Hin, Thailand. De vluchten zijn goedkoop. Op www.cheaptickets.nl kun je voor 500 Euro een retourticket kopen voor een vlucht van Amsterdam naar Bangkok met Royal Jordanian Airlines. Voor een rolstoelgeschikte accommodatie kijk je even op http://www.gehandicapten.com/Thailand/gehandicapten.htm .
Vervoer kan geregeld worden met een rolstoelbus. Kijk voor info op http://youtu.be/i8Hz3I54VvA .

Meer informatie. Mail met info@gehandicapten.com

05 mei 2011

Hongarije, ervaringen in een aangepaste vakantiewoning.

4 Mei 2011
Velence, Hongarije

Ter voorbereiding van het nieuwe verhuurseizoen hebben we een tijdje doorgebracht in onze rolstoeltoegankelijke vakantiewoning in Velence, Hongarije. De gelijkvloerse bungalow is weer helemaal op en top in orde voor de ontvangst van onze gasten.

In het gastenboek staan de ervaringen van de gasten van vorig jaar. Hier een kleine selectie van hun ervaringen.

8-5-2010 Fam. Schelling: We hebben een schitterende week gehad. Elke dag zon met uitschieters naar 28 graden. Het huisje voldeed aan onze wensen. We willen jullie dan ook hartelijk bedanken voor deze week.

14 mei 2010 Maurice en Yvonne: We hebben er weer een week opzitten. Al rekenend is dit ons tiende verblijf. We zijn iedere keer weer onder de indruk van het klimaat. Zoals jullie weten genieten we ieder jaar weer van jullie mooie huis. Ook blijkt het eten hier weer ieder jaar fantastisch. Het huis zag er superschoon uit en de bedden waren al keurig opgemaakt. Er stond het nodige lekkers klaar. We waren weer helemaal "thuis".

19 Juni 2010 Jan, Corry, Ron en Inge: We hebben het erg naar onze zin gehad. Het huisje is prachtig en goed verzorgd, heerlijk zwembad. Ook genoten van de omgeving en het klimaat, mooi groen, aardige mensen. Het eten was heerlijk aan de overkant van de weg, Aranykut.

13 Augustus 2010  Liesbeth, Ton en Roland: De weken zijn voorbij gevlogen. Het huis is prima aangepast met goede bedden, tuinset, vaatwasser en andere voorzieningen zoals internet, satellietontvangen en fietsen. En natuurlijk het zwembad. We hadden steeds prachtig weer en hebben diverse uitstapjes gemaakt.

28 Augustus 2010 de Pontjes: Het was fijn om hier weer te zijn. In 2008 waren we hier namelijk ook. Het was vertrouwd en het lijkt alsof we weer "thuis" gekomen zijn. Fantastisch huis en aanpassingen. Heel veel succes verder en een grote groet.

17 September 2010 Tom en Marjolein: We hebben genoten van de 2 weken hier, hoewel het weer niet echt meezat. Tips voor een regenachtige dag het Spa/Resort/Subtropisch zwembad wat overigens rolstoeltoegankelijk is. Verder is het outlet shopping center bij Boedapest een aanrader. Tropicarium is ook leuk. Verdere aanraders het Balatonmeer, Boedapest met de Citadella, Heldenplein, Vissersbastion. Erg indrukwekkend.

Wilt u meer informatie over deze vakantiewoning neem dan contact op met info@gehandicapten.com