23 december 2013

Venetië, rolstoeltoegankelijk

Venetië. Deze stad spreekt evenveel tot de verbeelding dan Parijs, Rome, New York, enz. Eens in je leven moet je het gezien hebben. Maar kan dat met een rolstoel. Ja zeker. Lees eens mijn oude Blogbericht over Venetië. Bijna 3 jaar geleden heb ik hier een tijdje bij een locale boer gelogeerd. Het is werkelijk fantastisch om hier rond te dwalen en te varen.

Een paar dagen geleden heb ik een bezoek gebracht aan een geheel nieuw Venetië. Ontsproten aan het gedachtenbrein van een Thaise architect, gebouwd in Hua Hin en nu open voor publiek. Werkelijk. Het is copy en paste. Kijk zelf maar naar de foto's.

Venetië, Italië
Sint Marcoplein
april 2010
The Venezia, Hua Hin, Thailand
St Marks Square.
December 2013

Maar het geheel is rolstoeltoegankelij. Je kan naar binnen rijden of je hoeft maar een klein drempeltje te nemen. Er is zelfs een aangepast toilet. Wil je meer zien van deze attractie in Hua Hin, Thailand? Gondels, paardenkoets, treintje, kermis, enz. Kijk dan maar eens deze video.Leuk? Niet leuk? Zou je een bezoekje brengen? Vooral in het weekend is het druk. Touringcars met mensen uit Bangkok stoppen hier op hun weg terug van Hua Hin naar Bangkok. Ze lopen een beetje rond, ze drinken en eten iets, kopen een snuisterij en maken vooral véél foto's, die natuurlijk meteen op FB geplaatst worden. Toegangsprijs is 50 Baht pp.

Geen opmerkingen: