28 december 2010

Begeleid wonen en reizen

November 13, 2010

Een nieuwe dag , nieuwe kansen. Deze avond komt Alfie bij ons zitten en na 5 jaar is het fijn om van gedachten te wisselen over elkaars bedrijf en te leren van elkaars ervaringen. Kung zit bij ons, maar is op een gegeven moment met de stille trom vertrokken zonder te weten hoe laat zij aan het ontbijt verwacht wordt. Zij begeleid ons op deze reis om Hanneke te ontlasten en meer te laten genieten tijdens deze vakantie. Een vorm van begeleid wonen en reizen.

's Ochtends om 5 uur klopt Kung op onze deur. We hoeven nog niet op te staan en zeggen haar dat ze nog een uur kan gaan slapen. Na een uur komt ze terug om Jan aan te kleden en ondertussen pak ik alle tassen weer in. Even later gaan we samen ontbijten. Charles komt onze koffers ophalen om alvast in de truck te zetten. Dit is een hardwerkende, vriendelijke en behulpzame man,die nu al een fooi verdient.

Vandaag gaan we op weg naar ons volgende onderkomen. Tijdens de rit zien we nieuwe dieren en  mooie landschappen langs de Sabie rivier. Kung slaapt een groot gedeelte van de dag. Ze wordt elke keer wakker als we stoppen. Op deze manier kan ze niet meer voor Jan zorgen. Ik neem het over waardoor de begeleiding van Jan tijdens de reis weer geregeld is.

Tijdens de dag zien we leuke, interessante dingen en leren we weer meer over Zuid Afrika. We bezoeken een olifantenmuseum, zien en bosbok op het terras van het restaurant en een lokaal gemaakte rolstoel. We zien een aanbieding van Amarula. Als je twee flessen koopt krijg je de 8 plastic borrelglazen gratis. Ideaal voor onze reis. En na nog een rit van anderhalf uur komen we aan op Satara.

We worden wederom gehuisvest in leuke ronde rolstoeltoegankelijke huisjes. En voordat Jan in de gaten heeft dat er lange doorns op straat liggen heeft hij al een lekke band. Maar Alfie zou Alfie niet zijn als hij een oplossing heeft. Hij heeft plakspullen in de truck en Jan zijn band is binnen het uur weer heel. Dank je wel Alfie. Je bent een prachtkerel.

Charles en Alfie gaan verder met het voorbereiden van het avondeten en wij installeren ons in het huisje. Jan heeft een serieus gesprek met Kung. Zij geeft toe dat ze zich vergist heeft. Ze vertelt Jan dat ze nog nooit hard heeft hoeven werken, het werk te zwaar is en dat ze moe is en slaap nodig heeft. Ze komen samen tot de conclusie dat het beter is het arbeidscontract te verbreken. Einde begeleid reizen en wonen.

Tijdens het avondeten praten we gezellig met onze reisgenoten en trakteren op Amarula na het eten. Iedereen wilt het proeven en binnen een mum van tijd is de fles leeg. We lene op verzoek onze adapter uit aan Robert en  wassen de galzen even af voordat we naar bed gaan.

Wordt vervolgd.

PS. In onze aangepaste vakantiewoningen in Thailand kunnen gasten begeleid wonen indien dit gewenst is. Wij kunnen ook zorgen voor begeleiding op reis.

Geen opmerkingen: