09 december 2010

Kruger tour en toegankelijke vakantiehuizen voor mindervaliden.

12 November 2010
Picknick lunch en route.

Vandaag begint het echte avontuur. Hier zijn we voor gekomen. Een rondreis door het Krugerpark in Zuid Afrika met de aangepaste truck van Epic Enabled. Om 7.15 uur is iedereen paraat en klaar voor vertrek. De rolstoelgebruikers worden door Alfie met de lift in de auto geholpen en de anderen klimmen een trapje op. En dan gaan we onderweg.

De rit van Johannesburg naar het eerste onderkomen in het Krugerpark is 450 km. De eerste 400 km rijden we over de snelweg richting Nelspruit. Heerlijk die Nederlandse plaatsnamen. Kunnen wij gewoon lezen, maar de Engelsen hebben toch grote moeite met de uitspraak. Het is wel leuk om te vertellen wat de woorden betekenen. Het landschap is nog niet zo interessant. dus tijd om babbeltjes te maken en elkaar te leren kennen.

Na twee uur stoppen we voor koffie en (rolstoeltoegankelijk) toiletbezoek in de buurt van Middelburg. (Dat ligt toch in Zeeland, Nederland?) En na nog een keer twee uur rijden stoppen we in de buurt van Nelspruit voor onze eerste lunch. Picknicken is hier heel gewoon en veel tafels zijn bezet met het mooie weer. Alfie en Charles gaan de lunch bereiden en wij hebben de tijd om even te kijken bij de leuke kleine winkeltjes met locale producten. Hier koop ik een pot Marula jam en ananasnoga.
Iedereen geniet van de lunch in de buitenlucht met brood, salade, broodbeleg, fruit en frisdrank. Na de lunch nog even rondkijken, het aangepaste toilet bezoeken en vervolgens weer verder.

Nog een uurtje rijden en dan komen we volgens Alfie bij het Krugerpark.Tijdens dit gedeelte verandert de omgeving drastisch. Het wordt bergachtig en groener. We rijden ten zuiden van River Blyde Canyon en komen vervolgens bij de Malelane Gate van het Krugerpark. Een korte stop en uitleg over de boom die hier staat. Het is een sausage tree; vrij vertaald een worstenboom. De wetenschappelijke naam is Kigelia africana. Grote worstvormige vruchten hangen aan de boom en liggen eronder. Natuurlijk even een foto maken. Hier is zijn de links van de foto's van boom en vrucht. Alfie en Charles melden ondertussen onze aanwezigheid in het Krugerpark.

Na een kwartiertje of zo gaan we verder voor onze eerste game drive. Benieuwd hoe dit is in deze truck. Kijk naar deze video. Van de dieren die we zien zijn we zeer onder de indruk. We bezoeken nooit een dierentuin omdat we ervan overtuigd zijn dat dieren vrij en in het wild moeten kunnen leven. Kan dit niet dan dienen ze tenminste een verblijf te hebben dat de werkelijkheid zoveel mogelijk benadert. Ons fototoestel maakt al overuren en over de laatste 50km doen we dan ook twee uur. Moe van de rit en het vroege opstaan arriveren we op onze eerste overnachtingsplaats; de toegankelijke vakantiehuizen in het Skukuza Camp in het Krugerpark. Leuke ronde hutjes met twee eenpersoonsbedden en een aangepaste badkamer. En met de doucherolstoel geleend van Alfie is het voor ons goed toegankelijk.

Na aankomst installeren we ons in het huisje en gaan nog even een kleine wandeling maken voor het eten. Alfie en Charles maken vanavond pasta. Dit laat iedereen zich goed smaken en na een bakkie koffie en nog even praten met elkaar zoeken we al vroeg ons bed op. Waarom? Alfie vertelde ons na het eten dat we om 5 uur vertrekken. Blijft dit zo? Na een lekker douche gaan we lekker slapen.

Geen opmerkingen: