14 december 2010

Wheelchair Thailand mee op avondrondrit door Krugerpark, Zuid Afrika.

13 November 2010 Avondrondrit Krugerpark.

Vanochten zijn we vroeg opgestaan (4.30 uur) om na een kopje thee met Engelse tandenbrekende biscuitjes (moet je soppen volgens de Engelsen) te beginnen aan onze eerste echte Game drive. Iedereen is rustig en moet nog even wennen aan dit ritme.

Om 5.30 uur zijn we onderweg en al snel komen we het eerste wild weer tegen. De varieteit, het verschil in grootte, de rust en de uitgestrektheid van het landschap maken grote indruk. We maken veel foto's en filmen enthousiast de dieren in beweging en de indrukwekkende vergezichten. Foto's zijn te zien in ons Picasawebalbum en de videos zijn te zien op ons Youtube kanaal van Wheelchair Thailand.

Na een rit van twee en half uur zijn we terug in het Skukuza Camp, waar Charles en Alfie het ontbijt gaan klaarmaken. We krijgen gebakken eieren met spek en bonen in tomatensaus, toast met jam en koffie of thee. Een echt Engels ontbijt dat er bij iedereen wel ingaat.

Na het ontbijt hebben we tijd om het park te verkennen. Met een plattegrond op zak wandelen we door het park. Fototoestel, videocamera en laptop mee. Overal opritjes waardoor Jan overal kan komen. Als snel komen we bij het restaurant. Het terras kijkt uit op de rivier de Sabie waar vaak wild te zien is. Nijlpaarden, krokodillen, enz. Helaas nu op het heetst an de dag niet. Maar we komen wel een internetcafe tegen. Hierna gaan we terug voor de lunch.

We hebben gehoord dat er ergens vleermuizen zitten en na de lunch gaan we op onderzoek uit. Al snel blijkt dat ze onder het dak zitten van een groot prieel. Het zijn Fruit bats (eng.). Wat een leuke diertjes. Ze hangen rustig op hun kop aan het dak met een jong onder hun vleugels. Ze zijn wakker en kijken met net zoveel interesse naar ons als wij naar hun. We maken een paar foto's en laten ze verder lekker rustig hangen. Verder kopen we in de winkel een informatieboek over het Krugerpark. Hierin staan de wegen, de rustplaatsen, de parken, maar ook veel afbeeldingen van wild. En we nemen de tijd om onze email te checken. Zaken gaan voor? Daarna gaan we nog even kijken bij de auto die vanavond gebruikt wordt voor de game drive. Deze is niet rolstoeltoegankelijk. Daarna gaan we terug naar ons huisje. Nog even tijd voor ons zelf.

De avondrit begint al spannend. Jan en de twee andere gehandicapte deelnemers moeten overgetild worden op een stoel in de auto. Alfie durft dit wel aan en zet Jan op een stoel tegenover de ingang van de auto. We zetten de rugleuning van zijn rolstoel achter hem om zijn hoofd te ondersteunen. Dan wordt hij vastgesnoerd met gordels. Een tas onder zijn voeten en hij is klaar voor vertrek. De anderen worden ook uit hun rolstoel in de auto geholpen en dan zijn we klaar voor vertrek. Bij aanvang van de tour is het nog licht. We zien onder andere een hyena met jongen en een wrattenzwijn. Dan wordt het langzamerhand donker. Waarna we nog veel wild zien dat nog of weer op zoek is naar voedsel. Een leeuw, een olifant, verschillende soorten antilopen, enz. Onderweg krijgt Jan veel last van zijn rug, kan hij door de beperkte beweeglijkheid van zijn nek weinig zien en hij besluit dat dit zijn eerste en laatste rit is in niet aangepast vervoer. Na twee uurtjes zijn we terug en is het avondeten bijna klaar. Jan geeft zijn rug rust door zijn rolstoel achterover te kantelen en na het eten gaan we allemaal weer bijtijds naar bed.

Morgen gaan we om 7.30 uur op weg naar het volgende park. Het wordt een game drive.

Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen: