17 december 2010

Nierdialyse in ziekenhuis op vakantie in Hua Hin, Thailand

29 September 2010
Sao Paolo ziekenhuis
Hua Hin, Thailand

Op vakantie gaan voor mensen met een beperking of chronische ziekten vergt veel voorbereiding. Vooral om op het vakantieadres de juiste zorg te krijgen. Dit geldt niet alleen voor rolstoelgebruikers, gehandicapten, scootmobiel rijders, maar zeer zeker ook voor nierdialyse patienten.

Een paar weken geleden sprak ik iemand in het ziekenhuis die nierpatient was en onderweg was naar het dialysecentrum. Naar aanleiding van onze vraag vertelde hij dat ook hij wel op vakantie kon gaan. Hij gaf ons de volgende website voor nierdialysecentra over de hele wereld; ook in Thailand. Op deze website kun je zoeken naar een centrum dicht in de buurt van een vakantiebestemming.

In Hua Hin is een ziekenhuis dat nierdialyse kan uitvoeren, het Sao Paolo ziekenhuis. Voor meer informatie klik hier. Daarnaast wordt in de loop van 2011 het Bangkok ziekenhuis geopend. Dit is een van de ziekenhuizen uit een keten van prive ziekenhuizen en staat zeer goed bekend. Op de website van het ziekenhuis in Bangkok staat dat ook zij nierdialyse kunnen uitvoeren. Hier is hun website.

Aangezien ik geen verstand heb van dialyse zal ik hier geen uitgebreide informatie over opnemen. Ik wil echter wel de websites bekend maken, zodat mensen zelf kunnen bepalen of dit voor hun geschikt is of niet.

Het Bangkok hospital en het Sao Paolo ziekenhuis liggen binnen 2 km van onze vakantiewoningen in Hua Hin. In onze vakantiewoningen wordt het huishoudelijk werk verricht door een huishoudster. Dialysepatienten kunnen dus tussen de dialysemomenten door lekker genieten van hun vakantie.

Voor dialysepatienten kunnen wij aangepast vervoer in taxibussen regelen van en naar het ziekenhuis tegen een zeer gunstig tarief. Hiermee nemen wij u een stukje zorg uit handen.
Eventueel kunnen wij ook voor begeleiding zorgen door Engelssprekende verpleegkundige assistente.

Voor meer informatie mag u altijd met ons contact opnemen. Ons email adres is info@gehandicapten.com

Geen opmerkingen: