28 juni 2013

Velence, in mijn rolstoel op pad.

Frankrijk is met stip het populairste vakantieland van de Nederlanders. Zoals Italië dat is voor mensen uit Duitsland. Hoe komt dat? Nou je rijdt gewoon recht naar beneden. Dat lijkt het makkelijkste.

Hongarije ligt dan ook voor het gevoel een heel eind uit de richting. Maar het is net zover als Zuid Frankrijk, ongeveer 1300-1400km. Voordeel is de goed Duitse Autobahn die tijdens het hoogseizoen niet zo druk is als de tolwegen in Frankrijk. De Duitse snelwegen zijn gratis, Oostenrijk heeft een vignette voor 8-9 Euro, en Hongarije kent ook een vignette voor een vergelijkbare prijs. De vignetten zijn 10 dagen geldig. Stukken goedkoper dus dan de ongeveer € 50 minimal enkele reis op de Franse tolwegen.

Tel daarbij op dat de kosten van het levensonderhoud in Hongarije lager liggen dan wordt de vakantie al aanmerkelijk goedkoper. En aangepaste accommodaties zijn ook hier te vinden, zoals de rolstoeltoegankelijke vakantiewoning van Gehandicapten.com in Velence aan het Velencemeer.


https://plus.google.com/photos/108872149653766238486/albums/5894131551798443233
Eettentje in Velence, Hongarije. Langos is de specialiteit hier.
Met Gehandicapten.com http://www.gehandicapten.com
Velence en het Velencemeer liggen tussen het Balatonmeer en Boedapest. Een voor Nederlanders onbekende omgeving, waar een relaxte vakantie mogelijk is in een mooie, natuurlijke omgeving met rust en ruimte. Waar vind je dat tegenwoordig nog? Voor een indruk van het stadje Velence, het Velencemeer en de omgeving verwijzen we graag naar ons nieuwe fotoalbum.

Geen opmerkingen: