23 juli 2010

Bergen en goedkope benzine voor een rolstoeler

2 juni 2009, Andorra

Op een mooie voorjaarsochtend in Canet en Roussillon nemen we ons voor om eens in Andorra te kijken. Het is helder weer en dus een goede dag voor een bergrit. We vertrekken om een uur of tien met goede moed. Tot Prades gaat het prima met vrij vlakke en brede wegen die goed doorrijden. Na Prades worden de wegen smaller en bergachtiger. En al snel rijden we berg op berg af.

Komende uit het vlakke Flevoland vind ik rijden in de bergen het leukste dat er is. Ik geniet van de uitzichten en het bochtenwerk. En wie de Tour de France gevolgd heeft kan zich de Pyreneen nu wel voorstellen. Steile kale bergen met haarspeldbochten en diepe afgronden. En na elke bocht een ander uitzicht. Zo af en toe stoppen we om te genieten van het uitzicht en de frisse berglucht. De temperatuur schommelt. We vertrokken met 20 graden. De temperatuur zakte tot 4 graden en hier staan we dan ook met onze voeten in de sneeuw. Maar na drie uur rijden is het in Andorra 25 graden. Bij de grens hebben we even getankt. Prijsverschil met Nederland ongeveer 25 Eurocent per liter.

Andorra zelf is bergachtig, ook de hoofdstad. Maar de bestrating is heerlijk vlak dus met een rolstoel goed te rijden. Winkels zijn toegankelijk. Shopaholics komen hier aan hun trekken. Andorra is het belastingparadijs bij uitstek. Veel merkkleding, sieraden, sportkleding, parfum, tabak, e.d. tegen gunstige prijzen. Dus portemonnee vullen en lekker shoppen.

Geen opmerkingen: