01 juli 2010

Venetie, rolstoelvriendelijk?

Afgelopen voorjaar op de weg van ons rolstoeltoegankelijke vakantiehuis in Hongarije naar ons aangepaste appartement in Zuid-Fankrijk hebben we een paar dagen doorgebracht in de buurt van Venetie. We hebben overnacht in de landelijk gelegen Azienda Antico Figher, een oude Italiaanse boerderij omgebouwd tot hotel. Dit hotel heeft twee rolstoelgeschikte kamers op de begane grond met een eigen ingang en een klein terrasje voor de deur. Parkeerplaats voor de deur. Huisdieren zijn toegestaan. De eigenaar Nicola Gallo en zijn vrouw hebben zelf twee honden en twee katten. Groot terras met banken en stoelen voor het restaurant dat ook geschikt is voor rolstoelgebruikers. Hier is het lekker zitten na een dagje Venetie met een fles gekoelde Prosecco uit de wijngaard van de eigenaar. Groot restaurant binnen met voldoende ruimte voor een rolstoel. Uitstekende keuken met lokale gerechten. Streekproducten en eigen gemaakte producten zijn te koop.

En dan nu Venetie. Vanaf het hotel met de auto naar het vliegveld van Venetie. Parkeren (gratis) op de gehandicaptenparkeerplaats vlakbij de boten. Hier de Vaparetto naar Venetie en dan uitstappen op het San Marco plein.
In Venetie als eerste even naar de plaatselijke toeristeninformatie 9 niet toegankelijk). Hier hebben ze informatie specifiek voor gehandicapten. Een aantal kaarten waarop staat wat je kunt zien en bereiken en waar toegankelijke toiletten te vinden zijn. Wandelroutes zijn uitgestippeld en bruggen met plateauliften worden aangegeven.

Voor de plateau liften heb je een sleutel nodig verkrijgbaar bij de toeristeniformatie. Helaas werkten de liften niet toen wij er waren. Maar we zijn niet bij de pakken neer gaan zitten en hebben met behulp van de kaarten onze weg uitgestippeld en gebruik gemaakt van de Venetiaanse busdienst / Vaparetto's. Op de bijgaande foto dus het bewijs van onze vaartochtjes op de kanalen van Venetie. Als toerist betaal je de hoofdprijs, maar als gehandicapte mag je voor het locale tarief. Meer informatie kan je vinden op de website van de gemeente Venetie (engelstalig).

Als je meer wilt weten, schrijf gerust een email naar info@gehandicapten.com .

Geen opmerkingen: