24 juli 2010

Rolshoppen met gratis parkeren

24 juli 2010

Uitverkoop. Nederland is op vakantie en dan is het uitverkoop. Lekker shoppen dus voor iedereen die niet een reis naar het buitenland geboekt heeft.

Winkelen in een rolstoel kan echter een beetje moeilijker zijn. Oude binnensteden hebben vaak nog klinkerstraten en doen je bijna je rolstoel uithobbelen. Vermoeiend, soms pijnlijk en het vergt stuurmanskunst. Daarnaast kan je veel winkels niet in omdat het oude panden zijn met hoge drempels, trapjes naar boven of beneden.

Herken je dit? Kom dan eens naar Almere. Voor een dagje of langer. Almere heeft in het centrum een gladde, vlakke bestrating. Er zijn nergens drempels of stoepen. Er zijn liften bij niveauverschillen en aangepaste toiletten in de grote bekende warenhuizen. Almere heeft ook een aantal gehandicaptenparkeerplaatsen waar je gratis mag parkeren. Kom je met de trein dan ligt het Centraal Station meteen aan het begin van de 2,5 km lange winkelstraat.

Wil je een weekendje weg met een vriendin en zoek je nog een plaats om te overnachten dan kan je terecht in een hotel. Of kijk eens op deze website. Een rolstoeltoegankelijk appartement op de begane grond voor maximaal 2 personen.

Geen opmerkingen: