04 juli 2010

Middeleeuwen beleven in een rolstoel, Carcassonne

In het zuiden van Frankrijk op 100 km van Canet en Roussillon ligt de stad Carcassonne. Het is de hoofdstad van het departement Aude en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De stad staat bekend om La Cite, een geheel gerestaureerde citadel uit de Middeleeuwen in Europa. Carcassonne maakt deel uit van het Land van de Katharen dat in de Middeleeuwen vooral in de regio Languedoc-Roussillon lag. De Katharen, een religieuze beweging, werd verslagen door de kruisvaarders.

Een bezoek aan de burcht van Carcassonne is leuk ook als je in een rolstoel zit. Bereid je wel voor op enkele hobbelige paden. Maar met een beetje doorzetting kan elke gehandicapte genieten in zijn stalen ros. Vergeet niet te genieten van de plaatselijke specialiteiten, zoals Cassoulet met een goede fles wijn uit de Roussillon. Zalig.

Een andere burcht is Chateau de Salses. Minder imposant dan Carcassonne maar wel de moeite waard en volgens overlevering voor een deel rolstoeltoegankelijk. Voordeel is dat dit kasteel slechts op 30km van Canet Plage ligt. In Canet ligt ook een zeer goed aangepast appartement voor vakantie.

Geen opmerkingen: