12 juli 2010

Hotels onderweg

Oktober 2006, Bagnols

Overnachten onderweg voor rolstoelgebruikers kan een eindeloze zoektocht worden op internet. Maar al snel kom je erachter dat dit niets of weinig oplevert. Met als gevolg dat je toch weer overnacht bij de bekende hotelketens. Maar soms kom je op pareltjes uit die echt de moeite waard zijn. Niet voor een lange vakantie maar wel voor een leuke tussenstop.

Zo ook Domaine de Bos. Deze verbouwde oude boerderij is van een gezellig stel Brabanders. Ze hebben een rolstoeltoegankelijke kamer voor gehandicapten met een aangrenzende aangepaste badkamer. De oprit naar binnen is een beetje stijl, dus zachtjes rijden.
Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Aanvullend kun je ook genieten van een warme maaltijd. En dat op zijn Frans, drie gangen met streekprodukten en bijbehorende wijn. Laat je dus verwennen en geniet ervan. Een rolstoelgebruiker moet wel even buitenom, want de huiskamer waar gegeten wordt ligt een verdieping lager. Huisdieren zijn welkom.

En ben je een liefhebber van kaas vergeet dan niet hier de lokale bekende kaassoorten te proeven en te kopen. Bleu d'Auvergne, Cantal en Saint Nectaire stonden bij Domaine de Bos op het menu. Je kunt hier ook een kaasroute rijden die door de mooie Auvergne leidt en je op de leukste kaasboerderijen brengt. Helaas niet altijd toegankelijk.

Veel plezier en doe de Familie Bos de groetjes van ons als je er toch bent.

Geen opmerkingen: