17 juli 2010

Minicamping Kolderkamp, Drenthe, ook voor rolstoelen

16 juli 2010, Nijeveen.

Gisteren tijdens de Drentse fietsvierdaagse heb ik een bezoekje gebracht aan een boerencamping. Midden op Kolderveen tegenover de oude melkfabriek ligt minicamping Kolderkamp. Eigenaren Lambertus en Jeanie Schrotenboer hebben een melkveehouderij. Van de melk maken ze boerderij-ijs dat ze aan campinggasten en voorbijgangers verkopen. Zo ook tijdens de Drentse fietsvierdaagse.

Bij een rondje over de camping mocht en kon ik bij de koeien en kalfjes kijken, die kinderen mogen aaien. Kinderen mogen ook aan het eind van de middag helpen bij de koeien halen in de wei, kijken bij het melken en helpen bij het voeren. En ze mogen eieren rapen in het kippenhok. Tevens lopen er paarden en schapen met lammetjes in de wei. En een aantal speeltoestellen, skelters, basketbalnet en boerenkinderzwembad verhogen het plezier van kinderen op deze boerencamping.
Voor grote kinderen is er een internetverbinding in de kantine. Hier kun je ook TV kijken en een lekker biertje drinken.

De camping is voorzien van nette toiletgebouwen. Ook stuit ik op een rolstoeltoegankelijk toilet / douche en wastafel. Het gehele terrein is vlak en goed te rijden met een elektrische rolstoel. Een kijkje in de koeienstal en de melkstal is ook mogelijk. Een leuke camping voor kinderen en /of volwassenen die in een rolstoel zitten.

Geen opmerkingen: