31 december 2010

Gelukkig Nieuwjaar van Gehandicapten.com

30 december 2010

Aangepaste vakanties in gehandicapten woningen

Goed nieuws voor onze huidige en aankomende gasten in 2011. Maar ook voor iedereen die overweegt dit jaar bij ons te boeken. Dit jaar vieren we een heuglijk feit.


Gehandicapten.com is jarig.
In 2011 bestaat Gehandicapten.com 10 jaar.
Wij trakteren alle gasten op een locale belevenis.

In de afgelopen 10 jaar hebben wij u als onze gasten mogen ontvangen in een van onze rolstoeltoegankelijke vakantiewoningen. Of we ontvangen u in 2011 voor de eerste keer als onze gast in Frankrijk, Hongarije of Thailand. Uw loyaliteit, uw vertrouwen en uw feedback waarderen wij als geen ander. Als dank trakteren wij alle gasten in 2011 op een locale belevenis zoals een wijnproeverij, een bezoek aan een wellness centrum of een excursie naar een locale attractie. Vanzelfsprekend kunnen ook de rolstoelgebruikers onder u hieraan deelnemen.

In de toekomst blijven wij ons inzetten om uw vertrouwen te behouden en zullen we uw feedback gebruiken om onze locaties en diensten te verbeteren. Onze beheerders in Velence en Canet en Roussillon en onze huishoudsters in Hua Hin zullen u met plezier blijven ontvangen in onze aangepaste accommodaties en uitstekend zorg dragen voor u en uw reisgenoten.

Met vriendelijke groet,

Hanneke Fronik

28 december 2010

Begeleid wonen en reizen

November 13, 2010

Een nieuwe dag , nieuwe kansen. Deze avond komt Alfie bij ons zitten en na 5 jaar is het fijn om van gedachten te wisselen over elkaars bedrijf en te leren van elkaars ervaringen. Kung zit bij ons, maar is op een gegeven moment met de stille trom vertrokken zonder te weten hoe laat zij aan het ontbijt verwacht wordt. Zij begeleid ons op deze reis om Hanneke te ontlasten en meer te laten genieten tijdens deze vakantie. Een vorm van begeleid wonen en reizen.

's Ochtends om 5 uur klopt Kung op onze deur. We hoeven nog niet op te staan en zeggen haar dat ze nog een uur kan gaan slapen. Na een uur komt ze terug om Jan aan te kleden en ondertussen pak ik alle tassen weer in. Even later gaan we samen ontbijten. Charles komt onze koffers ophalen om alvast in de truck te zetten. Dit is een hardwerkende, vriendelijke en behulpzame man,die nu al een fooi verdient.

Vandaag gaan we op weg naar ons volgende onderkomen. Tijdens de rit zien we nieuwe dieren en  mooie landschappen langs de Sabie rivier. Kung slaapt een groot gedeelte van de dag. Ze wordt elke keer wakker als we stoppen. Op deze manier kan ze niet meer voor Jan zorgen. Ik neem het over waardoor de begeleiding van Jan tijdens de reis weer geregeld is.

Tijdens de dag zien we leuke, interessante dingen en leren we weer meer over Zuid Afrika. We bezoeken een olifantenmuseum, zien en bosbok op het terras van het restaurant en een lokaal gemaakte rolstoel. We zien een aanbieding van Amarula. Als je twee flessen koopt krijg je de 8 plastic borrelglazen gratis. Ideaal voor onze reis. En na nog een rit van anderhalf uur komen we aan op Satara.

We worden wederom gehuisvest in leuke ronde rolstoeltoegankelijke huisjes. En voordat Jan in de gaten heeft dat er lange doorns op straat liggen heeft hij al een lekke band. Maar Alfie zou Alfie niet zijn als hij een oplossing heeft. Hij heeft plakspullen in de truck en Jan zijn band is binnen het uur weer heel. Dank je wel Alfie. Je bent een prachtkerel.

Charles en Alfie gaan verder met het voorbereiden van het avondeten en wij installeren ons in het huisje. Jan heeft een serieus gesprek met Kung. Zij geeft toe dat ze zich vergist heeft. Ze vertelt Jan dat ze nog nooit hard heeft hoeven werken, het werk te zwaar is en dat ze moe is en slaap nodig heeft. Ze komen samen tot de conclusie dat het beter is het arbeidscontract te verbreken. Einde begeleid reizen en wonen.

Tijdens het avondeten praten we gezellig met onze reisgenoten en trakteren op Amarula na het eten. Iedereen wilt het proeven en binnen een mum van tijd is de fles leeg. We lene op verzoek onze adapter uit aan Robert en  wassen de galzen even af voordat we naar bed gaan.

Wordt vervolgd.

PS. In onze aangepaste vakantiewoningen in Thailand kunnen gasten begeleid wonen indien dit gewenst is. Wij kunnen ook zorgen voor begeleiding op reis.

21 december 2010

Gehandicapten.com trakteert.

Goed nieuws voor onze huidige en aankomende gasten in 2011. Maar ook voor iedereen die overweegt dit jaar bij ons te boeken. Dit jaar vieren we een heuglijk feit.


Gehandicapten.com is jarig.
In 2011 bestaat Gehandicapten.com 10 jaar.
Daarom trakteren wij alle gasten op een locale belevenis.

In de afgelopen 10 jaar hebben wij u als onze gasten mogen ontvangen in een van onze rolstoeltoegankelijke vakantiewoningen. Of we ontvangen u in 2011 voor de eerste keer als onze gast in Frankrijk, Hongarije of Thailand. Uw loyaliteit, uw vertrouwen en uw feedback waarderen wij als geen ander. Als dank trakteren wij alle gasten in 2011 op een locale belevenis zoals een wijnproeverij, een bezoek aan een wellness centrum of een excursie naar een locale attractie. Vanzelfsprekend kunnen ook de rolstoelgebruikers onder u hieraan deelnemen.

In de toekomst blijven wij ons inzetten om uw vertrouwen te behouden en zullen we uw feedback gebruiken om onze locaties en diensten te verbeteren. Onze beheerders in Velence en Canet en Roussillon en onze huishoudsters in Hua Hin zullen u met plezier blijven ontvangen in onze aangepaste accommodaties en uitstekend zorg dragen voor u en uw reisgenoten.

Met vriendelijke groet,

Hanneke Fronik

17 december 2010

Nierdialyse in ziekenhuis op vakantie in Hua Hin, Thailand

29 September 2010
Sao Paolo ziekenhuis
Hua Hin, Thailand

Op vakantie gaan voor mensen met een beperking of chronische ziekten vergt veel voorbereiding. Vooral om op het vakantieadres de juiste zorg te krijgen. Dit geldt niet alleen voor rolstoelgebruikers, gehandicapten, scootmobiel rijders, maar zeer zeker ook voor nierdialyse patienten.

Een paar weken geleden sprak ik iemand in het ziekenhuis die nierpatient was en onderweg was naar het dialysecentrum. Naar aanleiding van onze vraag vertelde hij dat ook hij wel op vakantie kon gaan. Hij gaf ons de volgende website voor nierdialysecentra over de hele wereld; ook in Thailand. Op deze website kun je zoeken naar een centrum dicht in de buurt van een vakantiebestemming.

In Hua Hin is een ziekenhuis dat nierdialyse kan uitvoeren, het Sao Paolo ziekenhuis. Voor meer informatie klik hier. Daarnaast wordt in de loop van 2011 het Bangkok ziekenhuis geopend. Dit is een van de ziekenhuizen uit een keten van prive ziekenhuizen en staat zeer goed bekend. Op de website van het ziekenhuis in Bangkok staat dat ook zij nierdialyse kunnen uitvoeren. Hier is hun website.

Aangezien ik geen verstand heb van dialyse zal ik hier geen uitgebreide informatie over opnemen. Ik wil echter wel de websites bekend maken, zodat mensen zelf kunnen bepalen of dit voor hun geschikt is of niet.

Het Bangkok hospital en het Sao Paolo ziekenhuis liggen binnen 2 km van onze vakantiewoningen in Hua Hin. In onze vakantiewoningen wordt het huishoudelijk werk verricht door een huishoudster. Dialysepatienten kunnen dus tussen de dialysemomenten door lekker genieten van hun vakantie.

Voor dialysepatienten kunnen wij aangepast vervoer in taxibussen regelen van en naar het ziekenhuis tegen een zeer gunstig tarief. Hiermee nemen wij u een stukje zorg uit handen.
Eventueel kunnen wij ook voor begeleiding zorgen door Engelssprekende verpleegkundige assistente.

Voor meer informatie mag u altijd met ons contact opnemen. Ons email adres is info@gehandicapten.com

14 december 2010

Wheelchair Thailand mee op avondrondrit door Krugerpark, Zuid Afrika.

13 November 2010 Avondrondrit Krugerpark.

Vanochten zijn we vroeg opgestaan (4.30 uur) om na een kopje thee met Engelse tandenbrekende biscuitjes (moet je soppen volgens de Engelsen) te beginnen aan onze eerste echte Game drive. Iedereen is rustig en moet nog even wennen aan dit ritme.

Om 5.30 uur zijn we onderweg en al snel komen we het eerste wild weer tegen. De varieteit, het verschil in grootte, de rust en de uitgestrektheid van het landschap maken grote indruk. We maken veel foto's en filmen enthousiast de dieren in beweging en de indrukwekkende vergezichten. Foto's zijn te zien in ons Picasawebalbum en de videos zijn te zien op ons Youtube kanaal van Wheelchair Thailand.

Na een rit van twee en half uur zijn we terug in het Skukuza Camp, waar Charles en Alfie het ontbijt gaan klaarmaken. We krijgen gebakken eieren met spek en bonen in tomatensaus, toast met jam en koffie of thee. Een echt Engels ontbijt dat er bij iedereen wel ingaat.

Na het ontbijt hebben we tijd om het park te verkennen. Met een plattegrond op zak wandelen we door het park. Fototoestel, videocamera en laptop mee. Overal opritjes waardoor Jan overal kan komen. Als snel komen we bij het restaurant. Het terras kijkt uit op de rivier de Sabie waar vaak wild te zien is. Nijlpaarden, krokodillen, enz. Helaas nu op het heetst an de dag niet. Maar we komen wel een internetcafe tegen. Hierna gaan we terug voor de lunch.

We hebben gehoord dat er ergens vleermuizen zitten en na de lunch gaan we op onderzoek uit. Al snel blijkt dat ze onder het dak zitten van een groot prieel. Het zijn Fruit bats (eng.). Wat een leuke diertjes. Ze hangen rustig op hun kop aan het dak met een jong onder hun vleugels. Ze zijn wakker en kijken met net zoveel interesse naar ons als wij naar hun. We maken een paar foto's en laten ze verder lekker rustig hangen. Verder kopen we in de winkel een informatieboek over het Krugerpark. Hierin staan de wegen, de rustplaatsen, de parken, maar ook veel afbeeldingen van wild. En we nemen de tijd om onze email te checken. Zaken gaan voor? Daarna gaan we nog even kijken bij de auto die vanavond gebruikt wordt voor de game drive. Deze is niet rolstoeltoegankelijk. Daarna gaan we terug naar ons huisje. Nog even tijd voor ons zelf.

De avondrit begint al spannend. Jan en de twee andere gehandicapte deelnemers moeten overgetild worden op een stoel in de auto. Alfie durft dit wel aan en zet Jan op een stoel tegenover de ingang van de auto. We zetten de rugleuning van zijn rolstoel achter hem om zijn hoofd te ondersteunen. Dan wordt hij vastgesnoerd met gordels. Een tas onder zijn voeten en hij is klaar voor vertrek. De anderen worden ook uit hun rolstoel in de auto geholpen en dan zijn we klaar voor vertrek. Bij aanvang van de tour is het nog licht. We zien onder andere een hyena met jongen en een wrattenzwijn. Dan wordt het langzamerhand donker. Waarna we nog veel wild zien dat nog of weer op zoek is naar voedsel. Een leeuw, een olifant, verschillende soorten antilopen, enz. Onderweg krijgt Jan veel last van zijn rug, kan hij door de beperkte beweeglijkheid van zijn nek weinig zien en hij besluit dat dit zijn eerste en laatste rit is in niet aangepast vervoer. Na twee uurtjes zijn we terug en is het avondeten bijna klaar. Jan geeft zijn rug rust door zijn rolstoel achterover te kantelen en na het eten gaan we allemaal weer bijtijds naar bed.

Morgen gaan we om 7.30 uur op weg naar het volgende park. Het wordt een game drive.

Wordt vervolgd.

09 december 2010

Kruger tour en toegankelijke vakantiehuizen voor mindervaliden.

12 November 2010
Picknick lunch en route.

Vandaag begint het echte avontuur. Hier zijn we voor gekomen. Een rondreis door het Krugerpark in Zuid Afrika met de aangepaste truck van Epic Enabled. Om 7.15 uur is iedereen paraat en klaar voor vertrek. De rolstoelgebruikers worden door Alfie met de lift in de auto geholpen en de anderen klimmen een trapje op. En dan gaan we onderweg.

De rit van Johannesburg naar het eerste onderkomen in het Krugerpark is 450 km. De eerste 400 km rijden we over de snelweg richting Nelspruit. Heerlijk die Nederlandse plaatsnamen. Kunnen wij gewoon lezen, maar de Engelsen hebben toch grote moeite met de uitspraak. Het is wel leuk om te vertellen wat de woorden betekenen. Het landschap is nog niet zo interessant. dus tijd om babbeltjes te maken en elkaar te leren kennen.

Na twee uur stoppen we voor koffie en (rolstoeltoegankelijk) toiletbezoek in de buurt van Middelburg. (Dat ligt toch in Zeeland, Nederland?) En na nog een keer twee uur rijden stoppen we in de buurt van Nelspruit voor onze eerste lunch. Picknicken is hier heel gewoon en veel tafels zijn bezet met het mooie weer. Alfie en Charles gaan de lunch bereiden en wij hebben de tijd om even te kijken bij de leuke kleine winkeltjes met locale producten. Hier koop ik een pot Marula jam en ananasnoga.
Iedereen geniet van de lunch in de buitenlucht met brood, salade, broodbeleg, fruit en frisdrank. Na de lunch nog even rondkijken, het aangepaste toilet bezoeken en vervolgens weer verder.

Nog een uurtje rijden en dan komen we volgens Alfie bij het Krugerpark.Tijdens dit gedeelte verandert de omgeving drastisch. Het wordt bergachtig en groener. We rijden ten zuiden van River Blyde Canyon en komen vervolgens bij de Malelane Gate van het Krugerpark. Een korte stop en uitleg over de boom die hier staat. Het is een sausage tree; vrij vertaald een worstenboom. De wetenschappelijke naam is Kigelia africana. Grote worstvormige vruchten hangen aan de boom en liggen eronder. Natuurlijk even een foto maken. Hier is zijn de links van de foto's van boom en vrucht. Alfie en Charles melden ondertussen onze aanwezigheid in het Krugerpark.

Na een kwartiertje of zo gaan we verder voor onze eerste game drive. Benieuwd hoe dit is in deze truck. Kijk naar deze video. Van de dieren die we zien zijn we zeer onder de indruk. We bezoeken nooit een dierentuin omdat we ervan overtuigd zijn dat dieren vrij en in het wild moeten kunnen leven. Kan dit niet dan dienen ze tenminste een verblijf te hebben dat de werkelijkheid zoveel mogelijk benadert. Ons fototoestel maakt al overuren en over de laatste 50km doen we dan ook twee uur. Moe van de rit en het vroege opstaan arriveren we op onze eerste overnachtingsplaats; de toegankelijke vakantiehuizen in het Skukuza Camp in het Krugerpark. Leuke ronde hutjes met twee eenpersoonsbedden en een aangepaste badkamer. En met de doucherolstoel geleend van Alfie is het voor ons goed toegankelijk.

Na aankomst installeren we ons in het huisje en gaan nog even een kleine wandeling maken voor het eten. Alfie en Charles maken vanavond pasta. Dit laat iedereen zich goed smaken en na een bakkie koffie en nog even praten met elkaar zoeken we al vroeg ons bed op. Waarom? Alfie vertelde ons na het eten dat we om 5 uur vertrekken. Blijft dit zo? Na een lekker douche gaan we lekker slapen.

03 december 2010

Zuid Afrika Hotel Willow Park

11 November 2010
Willow Park hotel, Johannesburg, Zuid Afrika

Gisteravond laat zijn we aangekomen in het hotel waar we twee nachten zullen verblijven. Bij aankomst was al meteen duidelijk dat ze hier rekening houden met gehandicapte mensen en rolstoelgebruikers. De oprit is breed genoeg en niet zo steil. Jammergenoeg is er bij de toegangsdeur een opstapje. Niet handig. Oprijplank vergeten? Verder is de weg naar onze kamer vlak en hier en daar voorzien van een op/afrit. Onze aangepaste kamer is groot genoeg om te manuoevreren, er zijn beugels bij de douche en het toilet en met een doucherolstoel kun je de douche inrijden. Deze hebben we geleend van Alfie, de eigenaar van Epic Enabled.

Na een goede nachtrust en een verfrissende douche gaan we ontbijten. Een ontbijtbuffet staat klaar. We kunnen kiezen uit cereal. toast, gebakken eieren, spek, tomaat, gebakken aardappelen, fruitsap, fruit, melk, koffie, thee, enz. Dus laten we het ons smaken en nemen een muffin toe. Daarna gaan we het terrein verkennen. Willow Park doet zijn naam eer aan. Grote grasvelden, mooie wilgebomen, onbekende grote vogels, twee zwembaden en een drempelloos pad buitenom naar onze kamer. Na een wandeling en het maken van een paar foto's gaan we even naar de receptie. Hier is draadlosos internet. Want alhoewel we op vakantie zijn, kunnen we het ons niet veroorloven onze email niet te lezen.

Na de lunch vraagt Alfie of wij zin hebben om mee te gaan winkelen. Inmiddels zijn er een aantal Engelse reisgenoten aangekomen en die gaan ook mee. In de omgeving van het hotel is niks te doen. Dus gaan we mee en op zoek naar de juiste stekkers. Onze reisstekker is niet geschikt voor de Afrikaanse stopcontacten. Later op de middag hebben we de stekkers gevonden en kunnen dus Jan zijn elektrische rolstoel vannacht opladen. Ook nog even iets te snoepen en te drinken voor onderweg en klaar zijn we.
Alfie slaat in voor de hele groep. Die komen we tegen met een winkelwagen vol met brood, koffiie, thee, belg, enz. We zullen dus niet verhongeren morgen.

's Middags om 17.00 uur komen we bij elkaar en maken we kennis met de anderen die ook meegaan op de Krugerpark tour van Epic Enabled. We zijn nu met 5 Nederlanders, waarvan twee mannen in een rolstoel en 6 Engelsen waarvan een vrouw in een rolstoel. inde bar van het hotel. Na het halen van een drankje vertelt Alfie hoe onze tour eruit ziet en hoe laat we vertrekken. Ontbijt om 6.30 uur; vertrek om 7.00 uur. Dat valt even tegen. Na het eten en koffie zoeken we onze kamer op. We bereiden ons voor op de volgende dag en gaan bijtijds naar bed.

En natuurlijk promtp op de eerste dag verslaapt iemand zich. Hij wordt door Alfie uit zijn bed getrommeld en even later is ook hij van de partij. Niet erg want het ontbijt is om 6.30 uur ook nog niet helemaal gereed. Charles brengt intussen alle koffers naar de rolstoeltoegankelijke vrachtwagen. En om 7.15 uur zijn we gereed voor vertrek.

Voor meer foto's van het hotel kijk even in ons Picasa Webalbum.

Wordt vervolgd.