06 oktober 2010

Rolstoeltoegankelijke en aangepaste accommodaties

Waar liggen onze rolstoeltoegankelijke vakantiewoningen?
Wie zijn wij?
Wat doen we?
En waarom doen we dit?

Soms vragen mensen ons hoeveel vakantiewoningen wij hebben. En we antwoorden dan naar waarheid: "Wij hebben 6 woningen". Als we dit zeggen voelen we ons gelukkig en bevoordeeld dat wij in staat waren deze woningen op te zetten met hulp van vrienden en familie. Bij deze willen we hun dan ook bedanken voor hun vertrouwen en steun tijdens de aankoop en het inrichten.

Voor diegene die niet weten waar onze aangepaste woningen liggen hier een opsomming in volgorde van ontstaan in de tijd.

1 Velence, Hongarije. Bungalow voor max. 6 personen. Beheerder is onze buurman Misi M. Het huis ligt aan het Velencemeer en op 45km van Boedapest. Bereikbaar met auto, trein en vliegtuig.
2 Frankrijk, Canet en Roussillon (Plage). Appartement op de beganegrond voor max. 6 personen. Op 700 meter van zee, strand en boulevard. Beheerder Johanna en Theo de B.
3 Coconut Grove, Hua Hin, Thailand. Bungalow met prive zwembad voor max. 6 + 1 personen. Op 700 meter van zee. Huishoudster is Audom. Beheerder Pannida V.
4 Tira Tiraa, Hua Hin, Thailand. Begane grond appartement met prive terras aan het gemeenschappelijke zwembad. Op 500 meter van zee. In het centrum van Hua Hin. Schoonmaakster is Fon. Beheerder is Pannida V.
5 Studio74, Hua Hin, Thailand. Appartement voor max 2 personen. Niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Wel geschikt voor begeleiders, verzorgers, meereizende familieleden, etc. Schoonmaakster Fon. Beheerder Pannida V.
6 Almere, Nederland. Begane grond appartement voor 2 personen. Eigen parkeerplaats en zitje. Scoonmaakster Sonja. Beheerder Johanna.

Wie zijn wij?
Ik ben Hanneke Fronik. Kijk op onze profielfoto. Hier kun je zien wie we zijn. We hebben niets te verbergen.

Wat doen we?
We verhuren onze vakantiewoningen en we verblijven er zelf ook regelmatig. We zijn trots op wat we doen. Andere mensen proberen ons te kopieren met name in Thailand. Maar dit bewijst alleen dat we goed zijn in hetgene wat we doen. Zo goed zelfs dat andere mensen onze kennis en soms onze goede naam proberen te gebruiken voor hun eigen doeleinden.

Waarom doen we dit?
We weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om een geschikte accommodatie te vinden. Door deze ervaring kijken wij met kennersogen naar locatie, plattegronden, e.d. En zetten dit om in goede locaties, die we met plezier verhuren aan andere gehandicapten. We doen dit inmiddels 10 jaar en naar grote tevredenheid van vele gehandicapte gasten en rolstoelgebruikers met hun familie.

Voor vragen, opmerkingen en/of meer informatie kunt u klikken op de link in de tekst of een berichtje achterlaten op ons Blog.

1 opmerking:

WheelchairThailand zei

Hallo Jan en Hanneke,

We zijn afgelopen zaterdag morgen weer veilig op Nederlandse bodem aangekomen! We hebben genoten van de tijd in Thailand en mooie dingen gezien. Jullie appartement is echt fantastisch en jullie hebben echt aan alles gedacht. Het land is redelijk tot goed te doen met rolstoellen en de hulp van de Thaaise inwoners is hartverwarmend. Lukt iets niet dan staan er binnen de kortste keren 6 man om je stoel o je te tillen. Pannida en Fonn zijn lieve vrouwen die dag en nacht voor je klaar staan, vooral met Pannida hebben we erg veel lol gehad. De taxi was uitstekend geregeld en de chauffeurs hebben echt hun best gedaan met helpen waar nodig.

De overgang van het drukke Bangkok naar het relatief rustige Hua Hin was heerlijk. Je moet er toch niet aan denken om je iedere dag in het drukke verkeer van Bangkok te moeten begeven! Het hoogte punt van de vakantie waren toch de olifantjes, beetje jammer dat ze allemaal kunstjes moeten doen, maar ja daar kijken we dan maar doorheen!

Bij deze dus bedankt voor al jullie hulp met het reisprogramma en de geweldige organisatie! Het is zeker een wens om nogmaals terug te gaan, maar dan richting het noorden van Thailand... Thailand smaakt naar meer!

We hebben nog sjorbanden achtergelaten die eventueel te gebruiken zijn voor de pick up taxi, zeker met handstoelen en een slechte zitbalans zit je hier erg instabiel in. Dus die zijn te gebruiken voor de volgende vakantiegangers...

Groetjes Jeroen, Joke en Petra